ART OF SIMPLICITY When Fables Have A Bitter Taste... EXCLUSIVE LISTENING SESSION

art of simplicity - Sweetest Denial

Και θα ξεκινήσω ακριβώς από τις σκέψεις που μου προκαλεί η ακρόαση του νέου άλμπουμ των Art Of Simplicity… Μεγαλώνουμε όλοι μας με μύθους που παρακολουθούμε να καταρρέουν μεγαλώνοντας και τελικά ενηλικιωνόμαστε όταν συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για μύθους που αφήνουν ένα πικρό επίχρισμα στη γεύση…

Η προηγούμενη δουλειά των AOS ήταν το 2006 και το συγκρότημα επιστρέφει από την παύση του με 6 τραγούδια που εμπιστεύτηκαν στο Metalzone.gr για την πρώτη ακρόαση.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου που συνοδεύει το υλικό τους

«Οι art of simplicity κυκλοφορούν επιτέλους την νέα τους προσπάθεια που ονομάζεται “When fables have a bitter taste”, ένα concept mini album που αναφέρεται σε παιδικά τραύματα και άπιαστες προσδοκίες. Ένα νέο και εντυπωσιακό βήμα στις μουσικές αναζητήσεις του συγκροτήματος, παρουσιάζοντας μια αρκετά διαφορετική προσέγγιση από αυτή που έδειξαν στο ντεμπούτο τους “Caught in this Iless storm”.

 

Η κυκλοφορία περιλαμβάνει 6 κομμάτια συνολικού χρόνου περίπου 35 λεπτών, στον οποίο το συγκρότημα εξερευνά τις πιο ατμοσφαιρικές και πιο έντονες επιρροές, παραδίδοντας ένα ποικιλόμορφο αλλά και σφιχτό αποτέλεσμα. Οι art of simplicity δουλεύουν πάνω στο πρώτο τους βίντεο για το τραγούδι “Once”, καθώς παράλληλα σχεδιάζουν να βρεθούν στη σκηνή την τρέχουσα season όσο πιο πολύ μπορούν.

 

Η καταπληκτική μίξη και το mastering του “When fables fave a bitter taste” έγιναν από το Γιάννη Φασουλάκη στα Uprising Studios ενώ το έντονο και περιγραφικό artwork από το Γιώργο Χρα. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 23 Οκτώβρη μέσω της σελίδας του συγκροτήματος στο bandcamp, και όχι πολύ αργότερα σε CD.»

 

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Το άλμπουμ ανοίγει με το Once και μια εξιστόρηση που ξεκινά από τις παιδικές αναμνήσεις. Η μουσική υπογραμμίζει την ατμόσφαιρα της ιστορίας και η ερμηνεία δίνει πλαστικότητα στην εξιστόρηση. 

 

Sweetest Denial, δεύτερο στη σειρά και αυτό που έχει ήδη κυκλοφορήσει στο Youtube για να έχετε και μια ιδία άποψη για την αυτοκαταστροφική ιστορία.

Το For Her Ache είναι σχεδόν ωδή στον πόνο… είναι σκοτεινό και υγρό… και ο τρόπος που είναι ενορχηστρωμένο σε οδηγεί στο να βιώσεις τον πόνο. Μπορείς να αναγνωρίσεις κομμάτια του εαυτού σου μέσα του που έχουν ματώσει.

Ακολουθεί το Crash που είναι έντονο και σαν σύγκρουση. Εδώ η ερμηνεία στα φωνητικά εξυπηρετεί απόλυτα την κλιμάκωση των συναισθημάτων μέχρι την ολική σύγκρουση – κάθαρση.

Λίγο πριν το τέλος η Αναμονή… Waiting for the end of the world και αυτό το άβολο συναίσθημα της αναμονής που ξέρεις ότι πρόκειται να έρθει κάτι μεγάλο που θα σε πετάξει έξω από την «βολή» σου.

Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με το Τέλος που για εμένα μελοποιεί την ετυμολογική έννοιά του τέλους… τον σκοπό δηλαδή. Βιολί, πλήκτρα, μελωδία… Σε κατακτά από το πρώτο άκουσμα. Please, please give me more, Give me, give me more, Please, please, just a little more… Just a little more.

Η μουσική των Art Of Simplicity είναι απλή μέσα στην πολυπλοκότητά της. Δηλαδή, ενώ έχουμε συνηθίσει όταν ακούμε progressive να περιμένουμε να ακούσουμε πολυεπίππεδες συνθέσεις, δυσνόητες και κουραστικές εδώ το progressive είναι ολοκληρωμένο. Ολοκληρωμένο γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα συμπαγές και γοητευτικό παρόλο που αποτελείται από πολλά και διαφορετικά στρώματα που έχουν κουμπώσει το ένα με το άλλο με έξυπνο δέσιμο. Οι μελωδίες έχουν μια έντονη μελαγχολία που προσωπικά με κέρδισε. Κάθε στοιχείο που ενυπάρχει στις συνθέσεις εξυπηρετεί ένα διαφορετικό σκοπό και όλα μαζί το όλο που σε τυλίγει. Οι μουσικοί δεν προσπαθούν να αποδείξουν πόσο δεινοί παίκτες είναι. Ούτε ο τραγουδιστής το εύρος των δυνατοτήτων του. Εδώ κάθε στοιχείο εξυπηρετεί το αποτέλεσμα, το άρτιο απλό αποτέλεσμα. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. 

Ίσως το μοναδικό μειονέκτημα που έχει το άλμπουμ είναι ότι δεν μπορεί να ακουστεί ως background music. Απαιτεί και αξίζει την πλήρη προσοχή σου.  

 

Ενώ αναμένουμε, τσεκάρετε το καινούριο κομμάτι “Sweetest Denial” το οποίο ανέβηκε στο youtube.

 

 

 

Art Of Simplicity Links

 

https://artofsimplicity.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ArtofSimplicity/
https://www.youtube.com/channel/UCOuokZoW2p8Xfhlj90z_Bjw

Report Hellena Mihailidou

 

Copyright 2024. All Right Reserved.