ATARIBOX: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ATARI

Για όσους έζησαν την εφηβεία στην δεκαετία του 80, έχουν να θυμούνται και να αναπολούν στιγμές και καταστάσεις μοναδικές.
Αγνές εποχές, αυθόρμητες, χωρίς life style, που η τηλεόραση δεν έπαιζε όλη την μέρα, που το τηλέφωνο ήταν για να κανονίσεις να βρεθείς από κοντά με τους φίλου σου, το ραδιόφωνο ήταν δίπλα στο κρεβάτι σου και από τα ακουστικά άκουγες αγαπημένες εκπομπές.

Η Heavy Metal μουσική σε απογείωνε, αισθανόσουν μοναδικός, ξεχωριστός, και ας μην άρεσες στους περισσότερους.
Ακόμα και οι παιχνιδομηχανές τύπου Spectrum, Amiga, Amstrad με πρόδρομο το Atari, είχαν άλλη χάρη…
Θυμάμαι μαζευόμασταν 4-5 φίλοι σε κάποιο σπίτι και επιλέγαμε παιχνίδια στο spectrum που να συμμετέχουν όλοι, θέλαμε να είμαστε παρέα, όχι ο καθένας μόνος του μπροστά στην δική του παιχνιδομηχανή.

Δεν κολλάγαμε όλη μέρα στο spectrum ή την amiga, θέλαμε να βγούμε έξω, να παίξουμε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, να πάμε βόλτα με τα ποδήλατα…
Η τηλεόραση ήταν για τους μεγάλους… βλέπαμε ελάχιστα και ο λόγος ήταν γιατί θέλαμε να βρεθούμε με τους φίλους μας και να κάνουμε τα δικά μας.

Εποχές που σίγουρα δε μπορούν να γυρίσουν πίσω, ακόμα και εμείς που ζήσαμε εκείνη την εποχή, έχουμε προσαρμοστεί με τις σημερινές συνθήκες, έχουμε ανάγκη το κινητό, την αναγνώριση κλήσης, την τηλεόραση, το facebook…

Μπορεί να μην μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, αλλά υπάρχουν κάποιοι που για εμπορικούς λόγους (δεν είναι κακό) έρχονται από το παρελθόν με σκοπό να κατακτήσουν το μέλλον.
Ο λόγος για την Atari, η οποία θα κυκλοφορήσει το Ataribox και μάλιστα με τον ρετρό σχεδιασμό του, αλλά και την αναβίωση θρυλικών παιχνιδιών!

Το Ataribox απευθύνεται σε νέους αλλά και παλιούς οπαδούς της κονσόλας.
Η ομάδα δημιουργίας της Atari θέλει να το κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις, την wood edition με ξύλο και την black/red edition με μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες.

Στο πίσω μέρος έχει θύρα HDMI, 4 θύρες USB και υποδοχή για κάρτα SD.

Το σκεπτικό της εταιρίας είναι η κονσόλα να είναι διαθέσιμη για τα κλασσικά παιχνίδια αλλά να καλύπτει τις προδιαγραφές και για σύγχρονα.

Η Atari υπολογίζει στην θετική αντίδραση του κόσμου, και ενδεχομένως το project να εξαρτάται από αυτήν.
Η εταιρία έχει δημιουργήσει σχετική ιστοσελίδα, από την οποία μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του project.

Copyright 2024. All Right Reserved.