DELAIN - SIRENIA LIVE IN ATHENS

Οι Delain επιστρέφουν μετά από δυο χρόνια στη χώρα μας μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις τους στις sold out συναυλίες των Sabaton, αυτή τη φορά ως Headliners, στις 27/1/2017 στο Kyttaro.Είναι μια από τις μπάντες που γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο της σκληρής μουσικής με κάθε πετυχημένο κεφάλαιο της δουλειάς τους να τους φέρνει ακόμα πιο μπροστά τα φώτα των προβολέων.

Ξεκίνησαν ως συμφωνικό μέταλ συγκρότημα με μεγάλες φιλοδοξίες και ακόμα μεγαλύτερες ιδέες, υπό την καθοδήγηση του Martijn Westerholt, κάνοντας ντεμπούτο το 2006 με το άλμπουμ Lucidity και τα singles Frozen και See Me In Shadows. Στη δεκαετία που ακολούθησε του ντεμπούτου άλμπουμ τους, οι Delain προχώρησαν μπροστά κερδίζοντας εμπειρίες αλλά και αποκτώντας χιλιάδες φανατικών οπαδών με κάθε νέο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν και tour που πραγματοποίησαν. Η πιο σημαντική στιγμή τους ήταν το 2012 με το άλμπουμ We Are The Others που αποτελεί τομή στη δισκογραφία τους αλλά και με το The Human Contradiction δυο χρόνια μετά.

"Δημουργούμε τη δική μας κατηγορία στο είδους μας" λέει η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Charlotte Wessels. "Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε. Έχουμε μια καταπληκτική χρονιά χωρίς να μετράω τις περιοδείες και τα φεστιβάλ στα οποία είμαστε headliners"

Το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Moonbathers" είναι το πιο ποικιλόμορφο, τολμηρό και δυνατό άλμπουμ στην εκπληκτική, μέχρι σήμερα, ιστορία των Delain. 

Μαζί με τους Delain θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μετά από 7 σχεδόν χρόνια και τους Sirenia. Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "At Sixes And Sevens" γράφτηκε λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Ο Morten Veland, ο πολυτάλαντος δημιουργός της μπάντας, αποχωρεί τον Ιανουάριοτου 2001 από τους Tristania φτιάχνοντας ένα νέο σχήμα και χρησιμοποιώντας τα τραγούδια που είχε ήδη γράψει για αυτούς, καθώς και νέο υλικό, στο ντεμπούτο των Sirenia. Η "επιλαχούσα" τραγουδίστρια του πρώτου δίσκου αντικαταστάθηκε από την Henriette Bordvik, με την οποία το συγκρότημα ηχογραφεί το δεύτερο άλμπουμ του, το "An Elixir For Existence" καθώς και το EP "Sirenian Shores". Τρίτο άλμπουμ με νέα, ξανά, τραγουδίστρια την Monika Pedersen κυκλοφορεί το 2007 με τίτλο "Nine Destinies And A Downfall" η οποία όμως αποχωρεί λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του με αποτέλεσμα το συγκρότημα να αναγκαστεί να ακυρώσει ευρωπαϊκή περιοδία που θα πραγματοποιούσε μαζί με τους Therion. Στη θέση της τραγουδίστριας προσλαμβάνεται η, συμμετέχουσα στο ισπανικό X-factor, Aylin η οποία θα παραμείνει για περίπου 8 χρόνια στο συγκρότημα και μαζί θα κυκλοφορήσουν τα "The 13th Floor" (2009), "The Enigma Of Life" (2011), "Perils Of The Deep Blue" (2013 και "The Seventh Life Path" (2015).

Αλλαγές στο line up υπήρξαν κι άλλες μέσα στα χρόνια, όπως και μετακινήσεις στις δισκογραφικές αλλά το τελευταίο εγχείρημα του συγκροτήματος με τίτλο "Dim Days Of Dolor" ηχογραφήθηκε με την νέα τραγουδίστριά τους, την Emmanuelle Zoldan, η οποία έχει δουλέψει για 13 χρόνια με τη μπάντα και αποτελούσε μέλος της χωρωδίας της. Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα gothic metal με ροκ και κλασικές ενορηστρώσεις προσθέτοντας εδώ κι εκεί πιο extreme metal είδη. Η σταθερή βάση του ήχου τους είναι τα δυναμικά τύμπανα και το μπάσο, που συνοδεύονται από ρυθμικές κιθάρες πλαισιωμένες από ατμοσφαιρικά πλήκτρα, βιολιά και δωδεκάχορδες κιθάρες. Η θεματολογία των στίχων βασίζεται στη ζωή, το θάνατο, την αγάπη, το μίσος κλπ.

Copyright 2024. All Right Reserved.