LISTENING SESSION: DEXTER WARD

Την Κυριακή 20/3 το ραντεβού είχε δοθεί στα Devasoundz Studios για την προακρόαση του νέου  δίσκου των Dexter ward. Τα μέλη της μπάντας έχουν την δική τους πορεία στην Ελληνική σκηνή και χαράσσουν τον δρόμο των Dexter ward που κινούνται  στο μονοπάτι του παραδοσιακού heavy metal ήχου έχοντας μοιραστεί ουκ ολίγες φορές την σκηνή με μεγάλα ονόματα του χώρου. Το νέο τους album τιτλοφορείται "Rendezvous with Destiny" και είναι το δεύτερο full length (έχουν κυκλοφορήσει επίσης ένα ep ένα single και ένα split). Ο δίσκος  απαρτίζεται από 8 κομμάτια, με το υλικό να είναι σαφώς επηρεασμένο κατά βάση από τους Iron maiden και γενικά από τον ήχο των 80’s ενώ την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο Θύμιος Κρίκος.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 Πρώτο κομμάτι το "Rendezvous with Destiny" δίνει το στίγμα με δυνατό riff και αρκετά μελωδικά σημεία ενώ οι maiden επιρροές  γίνονται με το καλημέρα εμφανείς στο "Stone Age Warrior" σε συνδυασμό με ένα έντονα επικό συναίσθημα. Μια πινελιά από 90’s θα συναντήσουμε στο "These Metal Wings", ενώ το "Metal for the light " ξεκινά μελωδικά για να κλιμακωθεί στη συνεχεία (προσωπικά λατρεύω τέτοιο στυλ κομματιών). Κλασσικό- μεταλλική αισθητική στο "Fighting for the Cross" όπου απλά κιθαριστικά riff αποδεικνύονται πορωτικά όσο δεν παίρνει καθηλώνοντας τον ακροατή. Η εποχή των σταυροφοριών ζωντανεύει στο "Knights of Jerusalem "επικό με καταπληκτικό σόλο ,το κομμάτι που προσωπικά ξεχωρίζω μετά την πρώτη ακρόαση. Στο ίδιο στυλ το "We Are Dexter Ward" ενώ το "Ballad of the Green Berets" κλείνει το album με ένα "ταξιδίαρικο" riff  που δεσπόζει. Θα υπάρξει και bonus  έκδοση με επιπλέον  κομμάτι το "Robocop" όπου τύμπανα παίζει o θρυλικός Randy thrasher Foxe .

\r\n\r\n

\r\n

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση υπήρχε μια έκπληξη. Θα υπάρξει μια περιορισμένη έκδοση του album όπου εκτός των άλλων θα υπάρχει φιάλη με κρασί με το όνομα των Dexter ward και ποτήρι  με το logo της μπάντας. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το κρασί το όποιο αντικειμενικά είναι πολύ καλό. Συνολικά ακούσαμε ένα καταπληκτικό album όπου αποτυπώνεται η σκληρή δουλειά, το μεράκι και πάνω απ’ όλα η αγάπη  του συγκροτήματος για το αυθεντικό Heavy metal. Release date: 29/4/2016 από την No remorse records.

\r\n

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.