LISTENING SESSION - ENDOMAIN

ENDOMAIN - Valley Of Disorder (Official Lyric Video)

Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση των Endomain για την προακρόαση του πρώτου τους δίσκου ο οποίος θα κυκλοφορήσει από την Steel Gallery Records μέσα στον Οκτώβριο και θα ονομάζεται “Step In The Machine". Βρεθήκαμε λοιπόν στα φιλόξενα Devasoundz Studios όπου ηχογραφήθηκε ο δίσκος, μαζί με 3 από τα 5 μέλη της μπάντας, τον Γιώργο Σοφικίτη(κιθάρα), τον Γιάννη Luna Τσίμα (μπάσο) και τον Γιώργο Θανασόπουλο (τύμπανα) καθώς και τον παραγωγό Θύμιο Κρίκο. Για όσους τα παραπάνω ονόματα ακούγονται γνωστά να σημειώσουμε ότι οι 3 προαναφερθέντες μουσικοί μαζί με τον Στρατή Steel (φωνητικά) αποτελούσαν τους Airged Lamh, οι οποίοι σχημάτισαν το 2011 τους Endomain με την προσθήκη του Δημήτρη Κουρμούση στην κιθάρα (ex-Illusory).

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\nΗ μουσική των Endomain διαφέρει από αυτή των Airged Lamh, καθώς όποιος έχει ακούσει το Valley Of Disorder που δημοσίευσε η μπάντα σαν lyric video στο Youtube θα κατάλαβε πως ο ήχος των Endomain είναι πιο κοντά στο σκληρό prog/power της αμερικάνικης σχολής. Προχωρώντας  στην ολοκληρωμένη ακρόαση των 9 κομματιών του δίσκου έγινε αμέσως φανερό πως οι Endomain έχουν διαλέξει τον δύσκολο δρόμο καθώς η μουσική του Step In The Machine μόνο εύπεπτη ή εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αν και γενικά σε κάθε κομμάτι υπάρχουν διαφοροποιήσεις και ποικιλία, θα ήταν ασφαλές να πούμε ότι συνολικά ο ήχος των Endomain πατάει γερά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, επηρεασμένος τόσο από ογκόλιθους όπως οι Sanctuary  και γενικότερα τη σχολή του Seattle όσο και από το thrash όπως μας το έδωσαν οι Megadeth και οι Annihilator, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές στον πιο πρόσφατο ήχο των Candlemass ή των Solitude Aeturnus. Μπερδευτήκατε; Και όμως, οι Endomain ανακατεύουν γοητευτικά τις επιρροές τους σε ένα σύγχρονο μείγμα το οποίο είναι γεμάτο εκπλήξεις, καθώς κάθε κομμάτι σε πάει στο δικό του δρόμο, χωρίς να σε αφήνει να μαντέψεις τι είναι αυτό που θα ακολουθήσει στην επόμενη «στροφή» του δρόμου. Χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι το Step In The Machine είναι ένας progressive δίσκος, το progressive στοιχείο κάνει την εμφάνισή του σχεδόν σε όλα τα κομμάτια και σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά riffs, τα δυνατά φωνητικά και την ογκώδη παραγωγή δίνει ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο χρειάζεται μεν μερικές ακροάσεις παραπάνω αλλά σίγουρα θα ανταμείψει τον ακροατή με αυτά που θα ανακαλύψει.
\r\nΤο Step In The Machine δεν είναι εύκολο να μπεί σε κάποιο καλούπι και να κατηγοριοποιηθεί και μάλλον αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα των Endomain, η δημιουργία δηλαδή ενός δίσκου με δικό του χαρακτήρα που θα δίνει το καλλιτεχνικό στίγμα των ανθρώπων που τον δημιούργησαν. Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου σε 1 μήνα περίπου για να τα πούμε και πιο αναλυτικά.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Λάμπρος MetalshockΠανέτας
\r\nΣτράτος JesterΤάλαγκας

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.