LISTENING SESSION Mortal Torment - Cleaver Redemption

\r\n\r\n

Απόγευμα Σαββάτου και εγώ κάπου στο Μεταξουργείο στο φιλόξενο ZeroGravity Studios  βρίσκομαι με κάτι άλλους ευχάριστους ανθρώπους για να ακούσουμε το νέο καλιτεχνικό πόνημα των ακραίων death metallers Mortal Torment,  Cleaver Redemption , που κυκλοφορεί 16 Οκτωβρίου, από την Αμερικάνικη Gore House Productions.

\r\n\r\n

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Bree studios στην Αθήνα.

\r\n\r\n

Με χαλαρή διάθεση όλα τα παιδιά των Mortal Torment, μας υποδέχτηκαν  και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα γνωριμίας και χαλάρωσης, και με απαραίτητο σύντροφο τα μπυρόνια, άρχισε η ακρόαση.

\r\n\r\n

Δέκα τραγούδια brutal death metal, κάποια από αυτά grooveάρουν κάποια άλλα έχουν ένα πιο old school αέρα, και στο τέλος μια μικρή ηχητική, αισθητική  επική εκπληξούλα.

\r\n\r\n

Όπως μας είπαν και τα παιδιά, έχουν κάνει τον ήχο και το ύφος του Cleaver Redemption πιο heavy πιο brutal, από το ντεπούτο τους  Resuscitation. Σχεδόν σε όλα τα τραγούδια υπήρχαν σαμπλ από ακραίες ταινίες τρόμου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό που εκφράζει το συγκρότημα.  Το track list, Epileptic Defecation, πολύ δυναμικό μπάσιμο στο δίσκο,  Tender/Desmember με πιο old school ‘’τρυφερή’’ προσέγγιση. A Million Skulls To Bludgeon, Sculpting The Death, πιο groove, και το πρώτο βίντεο κλιπ, Necropitogyron δέκα δευτερολέπτων και πολύ δυνατό πολυαναμενόμενο δεύτερο βίντεο κλιπ. Masturbating The Deranged με τρελό ρυθμο και ένα από αυτά που ξεχώρισα.  Whorified , με το τρομακτικό ξεκίνημα, Fucked in the Eye Socket and Left to Die, μάλλον ο τίτλος της χρονιάς, και με το Hymn To The Broken, ένα επτάλεπτο επικό μελωδικό κομμάτι, με ανατολίτικες μελωδίες, κλείνει ο δίσκος.

\r\n\r\n

 Ο χαβαλές που βγάζει το συγκρότημα, κυρίως στις ζωντανές του εμφανίσεις, και στο στούντιο, αλλά και στην παρέα, είναι ένα από τα βασικά χαραχτηριστικά τους, αλλά και ένας τρόπος, ίσως ο πιο εύστοχος, για να ειπωθούν τα πλέον σοβαρά πράμματα, αλλά και αυτό το φαρμακερό χιούμορ, ρίχνει βιτριόλη σε μια κοινωνία σοβαροφάνειας, και κατατονικής μιζέριας.

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.