NOVEMBER 3RD A NIGHT OF DOOM…OUTSIDE THE ROOM

Στις 3 του Νοέμβρη, την καταλληλότερή εποχή, που όλα πια έχουν γκριζάρει και το υποκριτικό χαμόγελο του ήλιου έχει πια σβήσει, αφήνοντας την συννεφιά, την βροχή να είναι το καταλληλότερο φόντο για ένα doomφεστιβάλ. Το The Room Of Doom Festival 2018. Το όλο γεγονός θα λάβει χώρα στο Γκάζι, στο Temple.

Θα εμφανιστούν οι On Thorns I Lay, οι Decemberance, οι Marche Funebre, και οι Oceans Of Grief.

Αυτήν την doom φθινοπωρινή βραδιά αναμένεται να ανοίξουν οι Oceans Of Grief από την Αθήνα. Μπάντα που υπάρχει από το 2014. Τρεις είναι οι κυκλοφορίες τους: το ‘’Fortress of My Dark Self’’ ep του 2016, τοsingle ‘’After A Long Time’’ και το φετινό full length ‘’Nightfall's Lament’’ που προφανώς εκεί θα στηριχθεί το set listτης εμφάνισης τους. Το Saturnus meets My Dying Bride μουσικό τους ύφος και τα πολύ καλά κομμάτια τους, θα αποτελέσουν μια ιδανική έναρξη για το φεστιβάλ.

Οι Marche Funebre είναι η μόνη μπάντα του φεστιβάλ που δεν είναι από τα μέρη μας, αλλά από το Βέλγιο. Πιο συγκεκριμένα από το Mechelen του Antwerp. Προφανώς το όνομα τους είναι από το ομώνυμο έργο του Chopin. Και σημαίνει Funeral March. Έχουν δεκαετή ιστορία με τρεις fulllengthκυκλοφορίες: ‘’To Drawn’’ του 2011, ‘’Roots Of Grief’’ του 2013 και ‘’Into The Arms Of Darkness’’ του 2017. Φέτος κυκλοφόρησαν το ep ‘’Death Wish Woman’’. Doom/death στις παρυφές του funeral doom είναι ο ήχος τους. Είναι η πρώτη μου επαφή μαζί τους, ακούγοντας το ‘’Into The Arms Of Darkness’’ τους και πιστεύω ότι θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όσους τιμήσουν το φεστιβάλ.

Οι Decemberance, doom/death σχήμα, αγαπημένο με την πρώτη ματιά, σε ένα liveπέρσι τέτοιο καιρό στο Μεταξουργείο. Και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω τον δεύτερο τους δίσκο ‘’Conceiving Hell’’, το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2017 και διαδέχθηκε το πολύ καλό ντεμπούτο ‘’Inside’’ από το μακρινό 2009. Άξια προσοχής, τουλάχιστον, και το φετινό compilation‘’The Demo Years 1998-2001’’, το οποίο περιέχει τα demosτων earlyyears. Ξεχωριστή δυναμική δίνει στους Decemberance ο ντράμερ – τραγουδιστής Yiannis Fillipaios, κάτι που στις ζωντανές εμφανίσεις τους δίνει μια πολύ ξεχωριστή αύρα και εικόνα. Θα μας δώσουν αυτό το doom/death metal τους και αυτήν την βραδιά, σε μια ακόμα σπέσιαλ εμφάνιση.

Με τους On Thorns I Lay, μπάντα που υπάρχει πάνω από είκοσι χρόνια, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον πολύ καλό τους δίσκο, όγδοο στην σειρά, ‘’Aegean Sorrow’’, η επαφή μoυ είναι κυρίως με τους πολύ αγαπημένους ‘’Sounds of Beautiful Experience’’ του 1995 ‘’Orama’’ του 1997 και ‘’Crystal Tears’’ του 1999. Άλλοι δίσκοι τους: ‘’Future Narcotic’’το 2000, ‘’Angel dust’’ το 2002, ‘’Egocentric’’το 2003 και μετά από ένα μεγάλο δημιουργικό διάλειμα το ‘’Eternal Silence’’ του 2015. Το πρώιμο death/doom τους που εξελίχθηκε σε goth metal, τιμώντας επιρροές όπως είναι οι Paradise Lost, αλλά σε ένα δικό τους προσωπικό μουσικό χαρακτήρα. Πιστεύω στα πολλά χρόνια στην σκηνή και στον ηγετικό χαρακτήρα των On Thorns I Lay ούτως ώστε θα είναι ένα μαγικά σκοτεινό κλείσιμο του φεστιβάλ.

Τέτοιες, ωραίες, κινήσεις σαν το The Room Of Doom Festival 2018 δίνουν σε όλους τους οπαδούς του doom την χαρά μιας βραδιάς γεμάτης με την αγαπημένη τους μουσική. Και φυσικά αξίζουν την στήριξη όλων. Για να έχουμε συνέχεια αυτήν την χαρά.

Έτσι REMEMBER REMEMBER THN 3rd OF NOVEMBER. A NIGHT OF DOOM…BE THERE.

Στέφανος Στεφανίδης 

Copyright 2024. All Right Reserved.