RUSTY BONEZ: WRATH ΠΡΟΑΚΡΟΑΣΗ

Απομεσήμερο Κυριακής και έχουμε ραντεβού για την προακρόαση του πρώτου άλμπουμ των «σκουριασμένων οστών» στα Devasoundz. Φτάνουμε και μας υποδέχονται με όλων των είδων τα καλούδια – βλέπε γαριδάκια, πατατάκια, πιτσίνια, φουντούνια, κόλες, πορτοκαλάδες και μπύρες. Μας δίνουν το άλμπουμ και μετα το παραδοσιακό αντάλλαγμα απόψεων μπαίνουμε στο στούντιο για να πάρουμε μια πρώτη γεύση του Wrath. Το άλμπουμ ξεκινά με ένα ορχηστρικό κομμάτι που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα και τον ήχο της μπάντας. Τους έχω δει να παρουσιάζουν το υλικό τους δύο φορές με την δευτερη σχετικά πρόσφατα και δεν ήμουν εντελώς ανυποψίαστη αυτό όμως που δεν περίμενα ήταν το πόσο καλοδουλεμένη ήταν η δουλειά που μας παρουσίασαν. Οι Rusty Bonez ακούγονται καψαλισμένοι από τον δυνατό ήλιο του νότου, επαρκώς γκρουβάτοι από το αλκόολ και τον καπνό και αρκούντως ασυμβίβαστοι ώστε να σε ξεσηκώνουν.

Πρώτο ουσιαστικά τραγούδι του άλμπουμ το ομότιτλο του άλμπουμ Wrath. Είναι μάλλον η πλέον κατάλληλη ηχητική απόδοση του σιωπηλού θυμού που σιγοβράζει μέσα σε όλους μας, από τις μικρές ή μεγάλες μ@#$%ες που είμαστε «αναγκασμένοι» να ανεχόμαστε κάθε μέρα. Η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ σοβαρή από όλες τις απόψεις. Τα φωνητικά πολύ προσεγμένα. Τα παιξίματα καλομετρημένα με την απαραίτητη ένταση και πάθος. Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στους στίχους που είναι καλοδουλεμένοι.

Broken mold το πρώτο lyric video που σίγουρα έχει την αμεσότητα να σε βάλει απευθείας στο κλίμα και να σε αναγκάσει να κουνήσεις ρυθμικά το κεφάλι σου. Ακολουθεί ένα τραγούδι που έχω ξεχωρίσει και θυμάμαι από το πρώτο τους live Scream Of Souls! Αργές σχεδόν Sabbathικές κιθάρες και ρυθμός βαθύς που σε καταπίνει! Από τα πολύ αγαπημένα του δίσκου. Συνέχεια με κιθαριστικές περιπλανήσεις King Of The Road! Ένα ριφάκι που σα σπείρα σε πιάνει από το σβέρκο και σε γυρίζει στο ρυθμό του. Αριστοτεχνικοί ακροβατισμοί για τα ντραμς με συνοδοιπόρο το μπάσο. Και φτάνουμε στο Nameless Hero. Πιο κολλητικό από το πρώτο άκουσμα, πεθαίνεις. Πολύ χιτοειδές, με έντονη αμερικάνικη γεύση και σίγορυρα σε κάνει να θέλεις να χοροπηδάς! Τώρα για το Goldman Shugged τι να πω; Ότι είναι punk? Thrash? Σίγουρα το πιο εκτός κλίματος του δίσκου αλλά και εντός γιατί τι νόμιζες ότι δεν θα σου κάνουμε και μια μανούβρα πανικού να σε  πιάσουμε στον ύπνο; Το είπε και ο Jojos όπως βγήκε έτσι το αφήσαμε!

Ακολουθεί το Stoned Skin. Από τις πιο ενδιαφέρουσες μελωδίες του άλμπουμ με την κιθάρα να δίνει ρέστα. Burn The Sun και νιώθουμε το κάψιμο, θέλουμε να πατήσουμε και το repeat αλλά εδώ είναι προακρόαση. Αυτή η μελωδία είναι αυτή που θεωρώ ότι θα έχει τους περισσότερους αποδέκτες, τη μεγαλύτερη διασπορά. Από τον ακροατή των Guns and roses και των Motorhead μέχρι τον πιο «σκληρό» μεταλά! Ολοκληρώνουμε με συναίσθημα, με μια πιο αργή σύνθεση που ερμηνεία και μουσική σε μαγεύουν μες την απλότητα τους. Grub, και όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Ο ιδανικός επίλογος.

10 συνθέσεις με μικρές διάρκειες, επίτηδες σε τέτοια έκταση, ένα άλμπουμ που μοιάζει να γίνεται κομμάτι σου από το πρώτο άκουσμα. Στην παραγωγή, ηχογράφηση, «ξύλο» ο Φώτης Bernardo που μάλλον ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή για τη μπάντα. Μάλλον ήταν αυτός που τους έσπρωξε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να αναδείξουν αυτό που ακατέργαστα είχαμε διαπιστώσει από την πρώτη φορά που τους ακούσαμε. Αυτό που μένει να ακούσουμε είναι η live απόδοση της μπάντας το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου στο Ilion Plus. Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη οι Rusty Bonez θα είναι στο στούντιο του Metalzone να ακούσουμε το Wrath και να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες που μας ξέφυγαν μέχρι τώρα!

Hellena Mihailidou

Copyright 2024. All Right Reserved.