WRECK ATHENS FEST 2011-2016

WRECK ATHENS 2014 vol.3-POWER CRUE-intro&karcharias.

2011 και ένα από τα συγκροτήματα που έχουν γράψει το δικό τους κεφάλαιο στην Ελληνική σκηνή του Heavy Metal, οι Power Crue αποφασίζουν να αλλάξουν ότι δεν τους αρέσει στην διοργάνωση συναυλιών στην Ελλάδα. Είναι κοινό μυστικό ότι οι διοργανωτές με ελάχιστες εξαιρέσεις συμπεριφέρονται στα ελληνικά συγκροτήματα σαν να είναι οι κομπάρσοι των συναυλιών και σπάνια τους αντιμετωπίζουν το ίδιο επαγγελματικά όσο οι ίδιοι τον εαυτό τους. Έτσι διοργάνωσαν για πρώτη φορά μια συναυλία που στόχος της ήταν όπως μας λέει ο Γιώργος Οικονόμου «Η αρχική ιδέα ήταν να κάνουμε ένα καλό Live με όσους έρθουν να παίξουν. Στο πρώτο εμφανιστήκαμε μόνο εμείς τη μέρα του αγώνα! Στα υπόλοιπα πήγαμε λίγο καλυτέρα. Είχαμε συμμέτοχες!». Προκειμένου όμως να έχουν καλύτερη ανταπόκριση ανέλαβαν από το πρώτο live να προπωλήσουν μόνοι τους τις προσκλήσεις και μάλιστα να δώσουν μαζί δώρο 100 free promo You Bleed Me. Η πρώτη συναυλία έγινε στο BIOS έπαιξαν μπροστά σε 280 άτομα.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Η επόμενη διοργάνωση του 2013 τους βρήκε στο Kyttaro με περισσότερες συμμετοχές και περισσότερα εισιτήρια. Power Crue, Marauder, In Phase τα εισιτήρια ξεπερνούν τα 400 και φαίνεται ότι έχει αρχίσει να γεννιέται ο πρώτος θεσμός ελληνικών συγκροτημάτων, το πρώτο φεστιβάλ από τα συγκροτήματα που αποδεικνύει ότι αν αντί να γκρινιάζεις για το τι σε χαλάει στις διοργανώσεις συναυλιών αποφασίσεις να το αλλάξεις μπορείς.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΤρίτη διοργάνωση 2014 και έχει αρχίσει να γιγαντώνεται το Wreck! Angel Mora, Thelemite, Wisdom, Reflection, Power Crue, και το Κυτταρο κατάμεστο. Τα προγράμματα τηρούνται στο ακέραιο, οι Wisdom σε φόρμα μετά από χρόνια σιωπής οι Reflection με τον ιστορικό τους τραγουδιστή Χρήστο Κάππα και οι PowerCrue ισοπεδώνουν τα πάντα με τον αναρχικό που γράφει με σπρέι στην αρχή του σετ τους «ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ»…

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Τέταρτη διοργάνωση και πάμε για τριήμερο και πέφτουν πάνω τους οι μεγαλοκαρχαρίες των διοργανώσεων την πρώτη μέρα την ίδια μέρα έπαιζαν οι Opeth και τη δεύτερη οι Sanctuary. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν πολλά περισσότερα συγκροτήματα, πολλών διαφορετικών ειδών και το Wreck αποδεικνύεται μια αληθινή γιορτή δημιουργίας της Ελληνικής Heavy metal σκηνής. Mε ένα τριήμερο γεμάτο αξιόλογους καλλιτέχνες με συνθέσεις που στέκονται ισάξια δίπλα σε οποιασδήποτε άλλης χώρας. Δεν είναι φεστιβάλ που του κάνεις τη χάρη να πας για να στηρίξεις την Ελληνική σκηνή, είναι φεστιβάλ που αναμετράται στα ίσα με φεστιβάλ ξένων συγκροτημάτων και βγαίνει μπροστά. Gravastar, Motherfaster, 666packs, Disharmony, Parthian Shot την πρώτη μέρα. Snowblind, Lightfold, Deified, Clairvoyant, Wisdom, Power Crue τη δεύτερη μέρα και την τρίτη μέρα Erase, Masquera di ferro, Illusory, Null’O’ Zero, New World Disorder. Συνολικά θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο έχει γίνει στη χώρα μας ως διοργάνωση θεσμός γιατί όχι απλά φέρνει κοντά συγκροτήματα αλλά επιπλέον προβάλλονται οι δημιουργίες των συγκροτημάτων σε ένα γεμάτο συναυλιακό χώρο.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Από το αυξημένο ενδιαφέρον υπήρξε και ένα Wreck Macedonia με Fallen Lives, Breakthrough, Illusory, Power Crue & Dark Nightmare στο 8Ball.

\r\n\r\n

Κι ερχόμαστε στο 2016, 23 και 23 Απριλίου θα έχουμε ένα διήμερο δυναμίτη. Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν οι Simplefast, Alpha State, After Dusk, Lightfold, Gravastar & Null’O’Zero. Κυριακή 24 Απρίλιου Black Sun, Achelous, Sorrowful Winds, Illusory, Power Crue που μας έχουν πει ότι το πιθανότερο είναι να μας παρουσιάσουν νέο υλικό και headliners οι Fortress Under Siege.

\r\n\r\n

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/04/2016

\r\n\r\n

Simplefast,
\r\nAlpha State,
\r\nAfterdusk,
\r\nLightfold,
\r\nGravastar,
\r\nNull o zero

\r\n\r\n

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/04/2016

\r\n\r\n

Black sun
\r\nAchelus
\r\nSorrowfull winds
\r\nIllusory,
\r\nPowercrue
\r\nFortress under siege

\r\n\r\n

Οι ώρες εμφάνισης είναι και για τις δύο μέρες :

\r\n\r\n

1η 6:30-6:55
\r\n2η 7:10-7:40
\r\n3η 7:55-8:35
\r\n4η 8:50-9:30
\r\n5η 9:45-10:35
\r\n6η 10:50-

\r\n\r\n

Εισιτήρια προπωλούν τα συγκροτήματα προς 6 ευρώ ενώ στην είσοδο θα κοστίζουν 9. 

\r\n\r\n

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.