ΟΙ NOCHNOY DOZOR ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ VOICES OF THE MIST

Nochnoy Dozor - 'Clarice' - new song 2018 [live recording]

Παιδιά καλωσήρθατε στο Metalzone.gr. Καταρχήν αν θέλετε, πείτε μας δύο λόγια για το πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα, ποια είναι η ιδέα πίσω από τους Nochnoy Dozor και αν είναι η ομότιτλη ταινία του 2004 (Οι Φύλακες της Νύχτας) υπεύθυνη  για το όνομα σας.

Η «ιδέα» ήταν απλά να μαζευτούμε σε έναν χώρο για ναι παίξουμε και να δημιουργήσουμε μουσική που μας αρέσει και μας εκφράζει. Πράγματι η ταινία (και βιβλίο) είναι υπεύθυνη για το όνομα της μπάντας, το οποίο μας το πρότεινε φίλος σε σχετική συζήτηση και ως φαν μας φάνηκε πολύ καλή ιδέα.

Πρώτη σας κυκλοφορία το ομώνυμο ep  του 2018, το οποίο βγήκε απευθείας από μεγάλο label του εξωτερικού, την Prophecy Productions. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία; Θα κυκλοφορήσετε και άλλη δουλειά από αυτό το label  ή πρόκειται για συνεργασία μιας κυκλοφορίας;

Η Prophecy ήταν μια από τις εταιρείες που μας ενδιέφεραν. Άκουσαν το υλικό μας και ανταποκρίθηκαν  άμεσα. Για την συνέχεια κάποιων  κυκλοφοριών μας  θα έχουμε την συνεργασία με την Prophecy.

Πως έχει πάει μέχρι στιγμής το ep; Τι απήχηση έχει στον κόσμο;

Η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι πολύ θετική, για το πρώτο μας δημιούργημα. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε πολύ. 

Μουσικά, ο ήχος που βγάζετε, με τα πολλά διαφορετικά στοιχεία και τα διπλά γυναικεία φωνητικά είναι εξαιρετικά ιδιαίτερος τόσο για τα εγχώρια αλλά όσο και για τα «εκτός των τειχών» δεδομένα. Προσωπικά εντός Ελλάδος μόνο με τον ήχο των Universe217 θα μπορούσα να σας συγκρίνω αλλά και πάλι υπάρχουν σοβαρές διαφορές. Ποιες είναι οι επιρροές των μελών σας και πως προέκυψαν οι δύο γυναικείες φωνές;

Η σύγκριση με Universe είναι αναπόφευκτη, λόγο του Μάνου στην κιθάρα, αλλά όπως προ-ανέφερες και εσύ  υπάρχουν σοβαρές διαφορές. Είμαστε πέντε διαφορετικοί άνθρωποι στην μπάντα, ο καθένας με τα ακούσματα του, με διαφορετικές επιρροές. Καταφέρνουμε όμως και τις παντρεύουμε βγάζοντας το αποτέλεσμα που ακούτε. Σχεδόν πάντα υπάρχουν backing vocals σε μπάντες, εμείς θέλαμε κάτι το διαφορετικό και επειδή οι χροιές των φωνών αν και τελείως διαφορετικές κατάφεραν να ταιριάζουν απόλυτα,  καταλήξαμε στις δύο main φωνές. Η μία να συμπληρώνει την άλλη.  

Σας έχω δει ήδη μια φορά live στο billing με τους Poem και παρότι ο ήχος σας ήταν «δύσκολος» για το κοινό της βραδιάς, είχατε μια πολύ καλή εμφάνιση και κερδίσατε το χειροκρότημα του κόσμου. Πως βλέπετε τώρα τη συμμετοχή σας στις 11 Μαϊου στο Voices Of The Mist και τι περιμένετε από αυτή τη βραδιά;

Ανυπομονούμε για άλλο ένα λαιβ. Περιμένουμε να περάσουμε όλοι όμορφα, μπάντες και κοινό, και σίγουρα θα είναι ένα λαιβ για όλα τα ακούσματα, μιας και οι πέντε μπάντες είμαστε διαφορετικές σχετικά με το είδος.

Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι το πως οι δύο φωνές αλληλοσυμπληρώνονται στις εμφανίσεις σας αλλά ακόμα και η φυσική παρουσία των δύο τραγουδιστριών συμπληρώνει η μία την άλλη. Πως μοιράζονται τα μέρη στα τραγούδια σας στις δύο φωνές από τις οποίες θα αποδοθούν; Ποιά είναι τα κριτήρια;

Δεν υπάρχουν κριτήρια και μοιρασιές. Όπως έχουμε ξαναπεί αλληλοσυμπληρωνόμαστε, γνωρίζουμε πολύ καλά τι μπορεί να κάνει η κάθε μια, οπότε πλέον μας βγαίνει φυσικά.  

Προσωπικά είμαι κάτοχος του βινυλίου σας αλλά προς μεγάλη μου απογοήτευση δεν υπήρχε insert με στίχους μέσα. Καταρχήν γνωρίζετε γιατί δεν μπήκαν; Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τα θέματα με τα οποία καταπιάνεστε στιχουργικά;

Ήταν μια αρκετά συνειδητή επιλογή.. Τουλάχιστον για τους περισσοτέρους από εμάς.. Στο ep  οι ιδέες μας πάνω στο στιχουργικό κομμάτι ήταν αρκετά σκόρπιες σαν έννοιες μιας και έχουν γραφτεί πολύ καιρό πριν βγει επίσημα σαν δουλειά, οπότε και αρκετά ακατέργαστο σαν υλικό, δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο concept όσον αφορά τους στίχους.. αλλά υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής όσον αφορά τα θέματα που θίγονται όπως είναι το φως, το σκοτάδι, η ψυχή.

Πρώτη full length κυκλοφορία; Υπάρχει κάτι να περιμένουμε σύντομα;

Σύντομα θα έχουμε full length κυκλοφορία, είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε τώρα.

Παιδιά αυτά από εμένα. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια δικά σας.

Ευχαριστούμε το Metalzone και όλους εσάς, θα τα πούμε από κοντά 11 Μαΐου στο Temple με το Voices Of The Mist vol4.

Copyright 2024. All Right Reserved.