ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ... ΑΦΩΝΟΥΣ!

Goblin - Suspiria, Live in Athens (12/Jun/2017, Kyttaro Live)

Και να που ήρθε αυτή η στιγμή που ποτέ δεν περίμενα να γράψω σε χαρτί ....

Στις 12 Ιουνίου είχαμε την χαρά και την τιμή να παρακαλουθήσουμε live στο Κύτταρο για πρώτη φορά επι ελληνικού εδάφους τους φοβερούς και τρομερούς Ιταλούς prog rockers Goblin.

Αν και απο νωρίς συνάντησα στον χώρο όλες τις γνωστές φάτσες, η προσέλευση φάνηκε να ειναι μικρή, ευτυχώς στην επόμενη μια ώρα αυτό άλλαξε και κατα τις 22.00 η μπάντα βγήκε σε σχεδόν γεμάτο Κύτταρο. Οι Massimo Morante (κιθάρες) Fabio Pigniatelli (μπάσο) και Agostino Marangolo (τύμπανα) οι τρεις της original σύνθεσης πλαισιωμένοι απο τους Maurizio Guarini και Aidan Zammit (σε πλήκτρα και φωνητικά) φάνηκαν άκρως δεμένοι και ορεξάτοι. O ήχος αρκετά καλός και το κοινό άνηκε σε αυτή την ομάδα των ανθρώπων που ξέρουν γιατί πηγαίνουν σε μια συναυλία

Το σετ λιστ πολύ σωστά (και τίμια) χωρίστηκε σε δύο μέρη, το πρώτο κάλυψε την μη κινηματογραφική δισκογραφία τους με ιδιαίτερη έμφαση στο “Roller” , ενώ άνοιξαν με το “Magic Thriller” από το “Back To The Goblin” και ίσως η έκπληξη ήταν το “E Suono Rock” απο το “Il Fantastico Viaggio Del "Bagarozzo" Mark”  Οι Marangolo / Pigniatelli παρέδωσαν μαθήματα σωστού, δεμένου rhythm section , ενω οι δυο πληκτράδες άλλοτε στο υπόβαθρο και άλλοτε με lead breaks , γέμιζαν τον ήχο και δημιουργούσαν αυτή την μοναδική ατμόσφαιρα των Goblin. Στο δεύτερο μέρος του set list ήταν η ώρα για μερικά απο τα πιο κλάσσικα soundtrack themes που γράφτηκαν ποτε στην ιταλία. Sleepless, Zombi, Tenebre, Profondo Rosso με ίσως αποκορύφωμα το υπερκλασσικό Suspiria, όπου είχαμε και την χαρά να δούμε τον Morante να κρατά το μυθικό πλέον μπουζούκι, σήμα κατατεθέν του κομματιού.

Aν και η μέρα ηταν δύσκολη, το κοινό πραγματικά αποθέωσε τους Goblin, οι οποιοι φάνηκαν να μην περιμένουν τέτοια θερμη υποδοχή στην Ελλάδα. Όπως προανέφερα ο ήχος ηταν πολύ καλός, η διοργάνωση είχε προνοήσει να μας αφήσει μερικές πανέμορφες αφίσες του λαιβ στο φουαγίε σαν δωράκι (κατι που πραγμάτικα εκτίμησα και εγω και φίλοι) και σε γενικες γραμμές θεωρώ πως όλοι απολάυσαμε μιαμιση περίπου ωρα η οποία άξιζε και με το παραπάνω και τα χρήματα και την ενδεχόμενη ταλαιπωρία του “Δευτέρα Βράδυ”

Να μαστε καλα να ξαναδούμε τέτοια όμορφα live , μπαντών που ποτέ δεν περιμέναμε οτι θα βλέπαμε σε αυτή εδώ την χωρα΄

Eυχαριστω τον φιλο Δημητρη που μου παραχωρησε απο το αρχειο του την φωτογραφια του Set List.

Report Λάμπρος "Alkahest" Τεννές
Photos Νώντας Εμμανουήλ Photorocking

 

Copyright 2024. All Right Reserved.