BIGUS DICKUS @ Remedy

Εντάξει δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε Bigus αλλά να μην γράψουμε δύο αράδες για την έναρξη της season στο Remedy που θα βρίσκονται μια φορά το μήνα; Μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα στο Rock House και το λαϊκό προσκύνημα σειρά είχαν τα Βόρεια Προάστια να υποκλιθούν στο Bigus μεγαλείο.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Τη βραδιά άνοιξαν οι Material Vibe γύρω στις 23.30; Δεν κοίταξα και ρολόι για να είμαι ειλικρινής. Το μαγαζί είχε ήδη γεμίσει και όλοι ήταν ετοιμοπόλεμοι. Οι Material Vibe έπαιξαν ένα συμπαγές, τραχύ σετ που συμπεριλάμβανε μεταξύ άλλων μια brutalιασμένη διασκευή στο I wanna be your dog του Iggy Pop. Έδωσαν μια καλή έναρξη και ζέσταναν τα αίματα για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Η προσμονή χτυπάει κόκκινα και επιτέλους έρχεται η λύτρωση. Ανεβαίνουν οι Bigus Dickus Hard As A Rock Covering Machine. Οι Bigus έχουν ένα σύστημα που ομολογώ ότι δεν θυμάμαι άλλο συγκρότημα να το ακολουθεί. Ξεκινάνε με ζέσταμα. Θέλεις να το πεις στρέτσινγκ, θέλεις να το πεις προκαταρτικά; Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεσαι μια ζωντανή εμφάνιση τους. Ζέσταμα (όποιου τύπου και αν διαλέγεις) λοιπόν στα μωβ με

\r\n\r\n

Purple Haze JIMI HENDRIX, Powertrip MONSTER MAGNET, Easy Livin URIAH HEEP, Aerials SOAD, California Uber Alles DEAD KENNEDYS, Mother DANZIG (πόσο πολύ ταιριάζει στη χροιά του Χάρη αυτό το κομμάτι; )Maniac SEMBELLO(Θεούλη Κοσκινά ποιος έχει ανάγκη τα πλήκτρα;) He’s a woman SCORPIONS από την καλή εποχή των Scorpions όπως σημειώνει ο Χάρης, «και τώρα ένα τραγούδι που μας καθιέρωσε στη νύχτα» Immigrant song LED ZEPPELIN, πώς να μην σας καθιερώσει, ξέρεις πολλούς που να μπορούν να τραγουδήσουν Plant;
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΚαι τώρα έχουν κυλήσει οι μπύρες στο αίμα, έχει ζεσταθεί το κλίμα και ήρθε η ώρα που εμφανίζεται ο μεγάλος…. ο Bigus! Φέτος κάνει την εμφάνισή του με τη Μυσιρλού….
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΕδώ είναι το σημείο που ο Κοσκινάς αποδεικνύει το Malmsteenικό DNA του και αλλάζει τα φώτα, στο Gimme Gimme των Abba και είναι αξεπέραστο το πόσο καλός είναι. Όμως πως ερωτευτήκαμε τους Bigus; Τι ήταν αυτό που μας έκανε να τους ερωτευτούμε με το πρώτο άκουσμα; Σωστά…. JUDAS PRIEST!!! Green Manalishi !!
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΕδώ το κοινό αρχίζει να εξαγριώνεται, φταίει κι ο Χάρης. Ακούμε όλοι ευλαβικά και προκαλεί… «Περνάμε καλά ; ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ, Είμαστε άρρωστοι; ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Και ανώμαλοι; ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙι»
\r\n
\r\nΕχ τώρα δεν έχει ΕΛΕΟΣ!!!!
\r\nSweating bullets MEGADETH - Still of the night WHITESNAKE - Hassan i Sahba HAWKWIND Fade to Black METALLICA - Hell’s bells ACDC - Roll the fire CONCEPTION -Ripper JUDAS PRIEST -Witches Dance MERCYFUL FATE- Battle Hymn MANOWAR -Mr Crowley OZZY-Crystal Mountain DEATH - Alison Hell ANNIHILATOR - People of the Lie KREATOR -One METALLICA- Overkill MOTORHEAD -Future World HELLOWEEN-Crusader SAXON- Number of the beast MAIDEN- Under The Sun BLACK SABBATH - Territory SEPULTURA -Symphony of destruction MEGADETH -Touch of evil JUDAS PRIEST -Ace of spades MOTORHEAD
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΣτο Battle Hymn καλείται στη σκηνή ο Τάσος Κροκόδειλος με εξειδίκευση στη μαγειρική, τους Spitfire και τους Manowar λόγω Fire And Steel…. και φυσικά το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που εκδιώκεται από τη σκηνή καθώς όπως είπα ο Χάρης «Φύγε από εδώ ρε θα μας πάρεις τη δουλειά» Ο Χάρης Καριόλης (Chris Disharmony) και ο Τάσος Κροκόδειλος είναι δύο οχήματα Formula 1 στο μικρόφωνο, είναι σαν να λέμε η Barcelona και η Liverpool όποιος τους έχει ακούσει ξέρει, δεν ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΚαι επειδή είναι παιχνιδιάρηδες, και κάνουν και εκπλήξεις και όσο πιο πολλοί τόσο καλύτερα, παίζουν το Fade to Black και στα φωνητικά είναι ο Μπάμπης βγαίνει πίσω από τη μπάρα όπου έσβηνε τη δίψα για ποτό στο Remedy και παίρνει το μικρόφωνο. Υπάρχει όμως αγαπημένος φίλος του συγκροτήματος που πάντα μας αφήνει άφωνους με την ικανότητά του. Ο Paik Bokos τραγουδιστής των 5 Broken Minutes που παίρνει το μικρόφωνο και μεταμορφώνεται … Territory SEPULTURA και Bloody Roots… Δεν ξέρεις αν έχει δαιμονιστεί, αν σεληνιάζεται ή αν απλά είναι τόσο καλός! Είναι πάνω στη σκηνή και έχει ένα βλέμμα που νομίζεις ότι θα καταπιεί το μικρόφωνο και μόλις σταματήσει η μουσική κατεβαίνει και χαμογελάει και είναι σα μικρό παιδάκι…. Απίστευτος!
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΣε αυτό το σημείο ας σκύψουμε όλοι τα κεφάλια με σεβασμό στην θανατηφόρα, ισοπεδωτική, αποκαλυπτική μηχανή στα ντραμς των Bigus, Νίκο Μοίρα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να άκουσε εχθές τον Νίκο στο drum kit και να μην υποκλίθηκε στο μεγαλείο του, ο άνθρωπος δεν τα σπάει, τα διαλύει στα αρχικά τους υλικά, τα στέλνει πίσω στη μοριακή τους μορφή, και το μαγικό του χαρακτηριστικό είναι ότι παρόλο που έχει τη δύναμη του σφυριού του Thor έχει ένα groove μοναδικό. Έτσι πρέπει να παίζονται τα ντραμς!
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΔεύτερο σημείο, ο Κώστας Πλατανιάς ξεσπάθωσε! Πηδούσε πάνω στα ηχεία, έπαιζε την κιθάρα με το στήριγμα του μικρόφωνου του Χάρη, πέταξε το Bigus από τα ντραμς του Μοίρα και ανέβηκε πάνω και έπαιζε, αεικίνητος και χωρίς να χάνει ούτε μια νότα. Ο Κώστας είναι ο λόγος που οι Bigus έχουν ένα ήχο αταλάντευτο σα μέταλλο που ακούς το σόλο του Κοσκινά και έχεις ξεσβερκιαστεί,  και πάνω που χαλαρώνει ο Δημήτρης σε περιλαμβάνει ο έτερος φονιάς που ανεβοκατεβαίνει πάνω στις χορδές σαν ακροβάτης και ψάχνεις να βρεις που διάολο πήγαν τα μαλλιά σου, ο μεσοσπονδύλιος χόνδρος, το ποτήρι που κρατούσες το τσιγάρο του διπλανού και από πού μυρίζει καμένο…

\r\n\r\n

Τρίτο σημείο, Mercyful Fate; MERCYFUL F@#$%^&* FATE?  MERCYRUL GOD DAMN FATE?  Εχ ναι ρε φίλε η απόλυτη διασκευαστική μηχανή το έκανε και αυτό!!!!! Δεν έχουν όρια!!! Επιπλέον κάτι που σκέφτηκα εχθές ακούγοντας να παίζουν SOAD και DEAD KENNEDYS οι οποίοι δεν είναι από τα συγκροτήματα που προτιμώ και ομολογώ ότι Dead Kennedys ειδικά δεν είχα ξανακούσει ποτέ, οι Bigus έχουν ένα τόσο μεγάλο φάσμα που ξεπερνάνε τα juke box! Δεδομένης της χωρητικότητας του Ipod θα έλεγα ότι είναι ένα ζωντανό Ipod που έχει ένα τραγούδι για τον καθένα, που θα ικανοποιήσει ακόμη και το πιο ανομοιογενές κοινό. Η δε ικανότητα των μουσικών λειτουργεί σαν remaster τραγουδιών που κάνει αγαπημένα τραγούδια να τα ξανά ερωτεύεσαι ή να ακούς με καινούρια αυτιά τραγούδια που αρχικά δεν σου άρεσαν.
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Σημείο τέταρτο Γιάννης Λιτινάκης, ο LOVE Machine του Metalzone είναι το πιο στιβαρό, ακριβές και γκρουβάτο μπάσο της «νύχτας». Για να μην συζητήσω ότι μας τρελαίνει με τις χαριτομενιές που κάνει με τον Πλατανιά με τα χοροπηδήματα και τους συγχρονισμούς που πυροδοτούν κρίσεις πώρωσης !!
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΣημείο πέμπτο Δημήτρης Κοσκινάς….. ο Δημήτρης είναι ΔΑΣΚΑΛΟΣ, κάθε Live του είναι clinic για κιθαρίστες και μας κάνει όλους να λατρέψουμε την κιθάρα και τις μαγικές διαδρομές που μπορείς να ανοίξεις αρκεί να τον έχεις οδηγό. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να μιλήσω για το πόσο αξεπέραστα άψογος είναι ο Δημήτρης οπότε το μόνο που θέλω να αναφέρω εδώ είναι το πόσο ανεπιτήδευτα και φυσικά προκύπτει αυτό το μεγαλείο επι σκηνής και πόσο μικρές είναι οι λέξεις για να το περιγράψουν.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΈκτο σημείο όταν ο Καριόλης δεσμεύεται ότι θα μας δώσει τα αυτιά στα χέρια HE DELIVERS!!! Πάντα όταν τον ακούω αναρωτιέμαι μου αρέσει γιατί μιμείται τη φωνή του αρχικού τραγουδιστή ή επειδή η φωνή του απλά έχει το εύρος του Grand Canyon; Χθες παρατηρώντας τους διασκελισμούς ανάμεσα στα διαφορετικά τραγούδια, τις διαφορετικές διαθέσεις, το πώς «απαιτεί και λαμβάνει» την προσοχή σου με τη φωνή του (είτε κουβεντιάζεις και πρέπει να απαντήσεις στον διπλανό σου, είτε πίνεις μπύρα) και την εμμονή του με το «Φτάνει Να Γυρίσεις» του Μάκη Χριστοδουλόπουλου είχα μια επιφοίτηση. Φτάνει μέχρι το σημείο που είναι εγγεγραμμένο στη μνήμη σου το τραγούδι που σου αρέσει, «ξύνει» την επιφάνεια για να ανοίξει την «πληγή» και μετά βάζει μια φαρδιά πλατιά Bigus καριολουπογραφή που το απολαμβάνεις σαν να το ακούς πρώτη φορά. Ιδιοφυές!
\r\n
\r\n
\r\n…. Και για να τελειώνουμε φίλη, φίλε αναγνώστη. Θέλω να αναρωτηθείς απλά και χωρίς πολλά πολλά... για πόσα πράγματα στη ζωή σου μπορείς να πεις ότι σου προσφέρουν αγνή, καθαρόαιμη, ατόφια χαρά, ευχαρίστηση, συγκίνηση, διέγερση, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο ΚΑΘΕ , ΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ;
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n

\r\n\r\n

Γιατί είναι δεινοί μουσικοί; γιατί είναι χαβαλέδες; γιατί είναι μορφάρες; Γιατί είναι οι Bigus Dickus -Hard As A Rock- covering machine ... αυτή είναι η απάντηση.
\r\n 

\r\n\r\n

Photos Αναστασία Κίτσιου
\r\nReport Ελένα Μιχαηλίδου
\r\n 

\r\n

Copyright 2019. All Right Reserved.