HEAVY METAL THUNDER VOL2 @ AN Club

Όχι δεν θα ξεκινήσω με το κλασσικό… “απόγευμα Κυριακής 11 Ιανουαρίου και από τις 19.00 είχε αρχίσει να μαζεύεται κόσμος έξω από το Αν Club” θα ξεκινήσω με αυτό που απόλαυσα περισσότερο από όλα στο Heavy Metal Thunder Vol II. Τέσσερις ελληνικές μπάντες, που γουστάρει η μια τη μουσική της άλλης, διασκεδάζουν και στηρίζουν η μια την άλλη πάνω και κάτω από τη σκηνή και κάνουν τη συναυλία πάρτι με μουσικές που έχουν δημιουργήσει έλληνες ταλαντούχοι μουσικοί που αρνούνται να εμπλακούν σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία παρά μόνο σε αυτή που υπαγορεύει η λαχτάρα για heavy metal. Μέσα σε αυτό το κλίμα γίνεται να μην περάσεις καλά;

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Το πρόγραμμα τηρήθηκε στο ακέραιο (μπράβο για τη διοργάνωση Πάνο) και οι Deified ανέβηκαν στην σκηνή του An στην ώρα τους. Το κοινό που είχε μαζευτεί δεν ξεπερνούσε τα 50 άτομα και κρίνοντας από τα πρόσωπα που ήταν κάτω από τη σκηνή, μπορώ με ασφάλεια να βγάλω το συμπέρασμα ότι η Ελληνική σκηνή αλληλοϋποστηρίζεται.  To Heavy Metal Thunder Vol II ήταν το τρίτο ή τέταρτο Live για τους Deified και το πρώτο με τον Τάσο Κροκόδειλο των Spitfire στα φωνητικά που έχει ηχογραφήσει μαζί τους το EP. Είμαστε εξοικειωμένοι με το υλικό των Deified και από το πρώτο άκουσμα μας έχει εντυπωσιάσει ο συμπαγής στιβαρός κιθαριστικά ορμώμενος ήχος τους. Οπότε, ήταν πολύ μεγάλη η περιέργεια μου να δω αν αυτό το wall of sound που σε κουτουλάει στο δόξα πατρί με το πρώτο άκουσμα είναι αποτέλεσμα καλής παραγωγής ή ικανότητας της μπάντας. Άνοιξαν το σετ τους με το Chaos Blood And War και οι κιθάρες έκαναν το κεφάλι να κουνηθεί σε κίνηση headbanging  ήθελες δεν ήθελες. Ο Τάσος είναι μια εγγυημένη επιλογή στο μικρόφωνο, υψηλών επιδόσεων που όμως το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε σε κακή μέρα. Ο συνδυασμός της κούρασης- ίωσης του Τάσου με τον ήχο που βαβούριαζε πιθανότατα λόγω του μικρού αριθμού θεατών και της αντανάκλασης του ήχου στις επιφάνειες του AN CLUB αδίκησαν το αποτέλεσμα του συγκροτήματος όπως και το γεγονός ότι φάνηκε να τους λείπουν οι λεγόμενες «ώρες πτήσης» είτε αυτές είναι ώρες πάνω στη σκηνή είτε πρόβας. Συνέχισαν με το Diomedes την πιο ενδιαφέρουσα μελωδία του Ep που ετοιμάζουν. Συνέχισαν με διασκευή στο Flash of the blade ένα από τα πιο αδικημένα τραγούδια των Iron Maiden που επιμένει ο κιθαρίστας και ιθύνων νους των Deified Νίκος Μαχαίρας. Συνέχισαν με το τραγούδι που όλοι ψιλοτραγουδήσαμε σχεδόν από το πρώτο ρεφρεν Eyes Of Fire και ακολούθησε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που παρουσίασαν για πρώτη φορά με τον τίτλο Φόβος. Ομολογουμένως τόσο πιασάρικο όσο και βάναυσο. Ολοκλήρωσαν το σετ με ένα τραγούδι από το πρώτο τους demo όπως αστειεύτηκε ο Τάσος Nightcrawler.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Δεύτεροι πάνω στο σανίδι οι φρεσκαδούρες από τη χρονομηχανή της δεκαετίας του 80 Ruthless Steel με την αγριόγατα Αλίκη Κωστοπούλου στα φωνητικά και την αβυσσαλέα ισοπεδωτική μηχανή στα drums Νίκο Μοίρα. Να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους; Εξαιρετικός ο Κωνσταντίνος στην κιθάρα που ομολογουμένως έχει δύσκολο έργο μιας και είναι μόνος και ακριβής σα χάρακας ο Νίκος στο μπάσο. Επέλεξαν να ξεκινήσουν με το τραγούδι που έχουμε αγαπήσει από το EP τους Die In The Night και ακολούθησε ένα νέο τραγούδι από το άλμπουμ που ετοιμάζουν με τον τίτλο Escape. Point Of No Return, Back to Back (Pretty Maids), United As One, Evil War, Power Of Hate, Power Of The Night (Savatage), Cursed Legion, Live Wire και ολοκλήρωσαν με μια διασκευή ανέλπιστη και ευχάριστη έκπληξη Metal Church (Metal Church). Εντάξει μας πήρε τα μυαλά ο Μοίρας σε αυτή τη διασκευή. Οι Ruthless ευχαρίστησαν το Γιώργο Ασπιώτη, παραγωγό τους που ήταν στο κοινό να τους παρακολουθεί και ολοκλήρωσαν το σετ τους. Οι ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων έχουν δώσει ένα πολύ καλό αβαντάζ στο συγκρότημα που αναπνέει με άνεση το σανίδι. Παρουσιάζουν το υλικό τους με άνεση, γκρουβάρουν και παίζουν με το κοινό και μεταξύ τους. Επειδή τους είχα ακούσει και πριν την προσθήκη του Νίκου Μοίρα μπορώ να πω ότι η ένταξή του εμπλούτισε τον ήχο και το αποτέλεσμα του συγκροτήματος.

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Και πάμε στους οικοδεσπότες της βραδιάς Erase. Πιο δεμένη μπάντα γίνεται σιαμαία ! Οι δύο κιθάρες Λευτέρης και Νεκτάριος με τον Πάνο στο μπάσο έπαιζαν σαν ένα και η ταχύτητα και η ορμή τους σε έπαιρνε μαζί της. Μια θετική φόρα που σε παρέσερνε, σου ανέβαζε τη διάθεση, χαμογελούσες, ήθελες να γίνεις συμμέτοχος αυτής της ευφορίας που ξεχυνόταν από τη σκηνή. Ο Γιώργος Σταυρόπουλος με το γρέζι του μας έδινε τον τόνο να ακολουθούμε και να τραγουδάμε αλλά αυτό που δεν σε άφηνε να χαλαρώσεις ήταν οι ασταμάτητες φορτσάτες κιθάρες με πολύ αλητεία και πονηρή διάθεση. Μπράβο ρε παίδες μας ξεσηκώσατε!
\r\n
\r\nErase Setlist:  1. Metal Force 2. Tv Nation 3. Beautiful Streets – όποιος δεν τραγούδησε απλά δεν παρακολουθούσε 4. Damnation Alley (Bitch Cover Feat. Alice Kostopoulou) 5. The End Of The Time 6. We Are The Winners  7. The Black Widow (Alice Cooper Cover) 8. Every Saturday Night  9. Like Hell (Loudness Cover)

\r\n\r\n

\r\n\r\n

\r\n\r\n

Ολοκλήρωση της βραδιάς με Άγγελο Περλεπέ, ένα κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής σκηνής. Με τον πρώην τραγουδιστή των Brain Fade Δημήτρη Συργιάννη να απογειώνει τις συνθέσεις μπροστά από το μικρόφωνο, τον Τάσο Βρεττάκη (πρώην Crush) να παραδίδει μαθήματα μπάσου και φυσικά τον μεγάλο Άγγελο Περλεπέ να κάνει την κιθάρα να κελαηδάει στα χέρια του. Ιστορικές στιγμές και οι «παλιοσειρές» στο ακροατήριο αρχίζουν να χτυπιούνται (Παυλάντη για σένα λέω). Στο τέλος του σετ η σκηνή έγινε κολαστήριο ανέβηκαν επάνω όλοι και τραγουδούσαν μαζί ένα Live party πάνω στη σκηνή.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Angelo Perlepe’s Mystery setlist:
\r\n
\r\n1. Intro, 2. Wizards Of, 3. Visions Will… 4. Caress Of…5. Feels Like I’ve Done It Before (Λιώσαμε)6. Fatal passion, 7. Stormrider Or Destiny 8. Child Of The Damned (Warlord cover) 9. Eastern Star, 10. Burning Eyes, 11. Show No Mercy – Encore Tales../Never Ending Flame

\r\n\r\n

Φοβερή βραδιά με εξαιρετικά συγκροτήματα και ένα αίσθημα ομοψυχίας και αλληλουποστήριξης ανάμεσα στα μέλη της σκηνής που σε γέμιζε αισιοδοξία. Αξίζει να πούμε ότι στο κοινό βρέθηκαν μέλη από τους Reflection, Wisdom, Rust, Spitfire, Ragenheart, Lightfold, Power Crue, Kingdragon και ίσως κάποιοι ακόμη που μπορεί να μην πρόσεξα και ζητώ συγνώμη για αυτό.

\r\n\r\n

Δείτε όλες της φωτογραφίες της βραδιάς ΕΔΩ

\r\n\r\n

Φωτό Έλενα Μιχαηλίδου, Αναστασία Κίτσιου
\r\nReport Έλενα Μιχαηλίδου

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

 

\r\n

Copyright 2019. All Right Reserved.