ΔΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ BRUCE DICKINSON ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Το ντοκιμαντέρ «Scream For Me Sarajevo», το οποίο δείχνει την ιστορία του λάιβ που έκανε ο τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson, στο Σαράγιεβο το 1994 όταν ήταν ακόμα εμπόλεμη ζώνη του Βοσνίου πολέμου, θα παιχτεί σε επιλεγμένους κινηματογράφους στην Αγγλία στις 17 Απριλίου. Ο Dickinson θα απαντήσει ερωτήσεις από το Λονδίνο που θα συνοδεύει το ντοκιμαντέρ στις προβολές του παγκόσμιος.

Την πρώτη φορά που ήταν ο Dickinson στο Σαράγιεβο, η πόλη ήταν αποκομμένη από τον κόσμο, πυροβολούσαν, βομβάρδιζαν τους πολίτες και το φαγητό, ο ηλεκτρισμός και το νερό ήταν μια πολυτέλεια. Ο Dickinson και η τότε σόλο μπάντα του πέρασαν από την εμπόλεμη ζώνη και κάναν συναυλία για τους πολίτες που ήταν παγιδευμένοι στην πόλη. Το τι σήμαινε αυτή η συναυλία για τους πολίτες και τον τραγουδιστή θα δείξει το ντοκιμαντέρ.

Θα υπάρχουν πλάνα από την ιστορική συναυλία αλλά και συνεντεύξεις από άτομα που τα συνέβαλαν στο να γίνει το λάιβ παρά τα δρώμενα του πολέμου. Συνεντεύξεις με την μπάντα δείχνουν τον τρόμο και την πραγματικότητα της κατάστασης που δεν ήταν απλά επικίνδυνη αλλά απάνθρωπη.

«Δεν μας προστάτευε κανείς, δεν υπήρχε σχέδιο, οι σφαίρες ήταν αληθινές αλλά πήγαμε έτσι και αλλιώς. Η συναυλία ήταν η μεγαλύτερη του κόσμου εκείνη την στιγμή για το κοινό και για εμάς. Το ότι ο κόσμος δεν γνώριζε για αυτήν δεν είχε σημασία. Άλλαξε πως έβλεπα την ζωή, τον θάνατο και τους άλλους ανθρώπους.»

Το 2015 ο Dickinson μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη με το Radio Sarajevo για την προστασία και τους φόβους στην εποχή της τρομοκρατίας και το πως αποφασίζουν που θα παίξουν στο οποίο απάντησε:

«Προσωπικά θα παίξω ότι και να γίνει. Η σκέψη σου πρέπει να είναι για το πλήθος, που δεν έχει επιλογή στο θέμα. Ήταν η επιλογή μου και της μπάντας το ’94 να παίξουμε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί όλοι σκεφτόμασταν ότι είμαστε αρκετά τρελοί να πάμε στο Σαράγιεβο στην μέση του πολέμου και να κάνουμε την συναυλία. Αλλά το καημένο πλήθος που πήγε στην συναυλία των Eagles of Death στο Παρίσι δεν είχαν επιλογή. Ήταν αθώοι με κάθε τρόπο, και κανείς δεν ήξερε ότι θα ήταν στόχος το συγκεκριμένο μέρος. Και δυστυχώς πρέπει να πάρουμε αποφάσεις με ότι πληροφορίες μας δίνονται, αν κάποιος πει “θα σκοτώσουμε τους πάντες σε μια συναυλία” πρέπει να σκεφτείς αν αυτός είναι ένας τυχαίος τρελός ή κάτι που θα μπορούσε να γίνει. Δεν μπορείς να πάρεις αυτήν την ευθύνη για να φανείς “άντρας” και να το κάνεις μέχρι που μια μέρα κάτι τέτοιο συμβαίνει και έχεις πόσα νεκρά παιδιά και γυναίκες στα χέρια σου. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να μπορείς να δώσεις ελπίδα στον κόσμο. Η αληθινή ζωή συνεχίζεται. Όταν ο στρατός της Ιρλανδίας πολλά χρόνια πριν όταν ήμουν παιδί έριχνε βόμβες στην μέση της Αγγλίας τίποτα δεν σταματούσε, έπρεπε να συνεχίσεις. Δεν σταματάς να ζεις την ζωή σου. Και αυτό έγινε στο Σαράγιεβο, μέσα στην τρέλα, λίγο ροκ εν ρολ και λίγη καθημερινότητα υπήρξε στην μέση όλου αυτού. Υπάρχει φως στο τούνελ».

 

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.