ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ 30!

Δεν φτάνει που μπαίνει το 3 μπροστά στην ηλικία σου. Από ότι δείχνει νέα έρευνα με το που μπαίνεις στα 30 γίνεσαι και αυτό που είναι ευρύτερα γνωστό ως μεταλοπατέρας (όταν εγώ ήμουν στη συναυλία των Maiden … οι Metallica ξεπουλήθηκαν μετά το Black Album… Ποιοι Avenged Sevenfold και ποιοι Ghost? Είναι μέταλ αυτό; )

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Deezer, οι άνθρωποι σταματούν να ανακαλύπτουν νέα μουσική μόλις πατήσουν τα 30. Η υπηρεσία streaming διεξήγαγε την έρευνα σε περισσότερους από 1000 Βρετανούς σχετικά με τις μουσικές τους προτιμήσεις αλλά και τις συνήθειες τους ως προ το τι προτιμούν να ακούν. Το 60% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι βρίσκονται σε ένα μουσικό αδιέξοδο, ακούγοντας την ίδια μουσική συνέχεια ενώ μόλις λίγο περισσότερο από 25% ομολόγησε ότι δεν θα έδινε ούτε μια ευκαιρία σε νέα μουσική εκτός των μουσικών ειδών που προτιμούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνα, η ακμή της ανακάλυψης νέας μουσικής είναι στην ηλικία των 24. Σε αυτή την ηλικία το 75% των συμμετεχόντων ισχυρίζεται ότι άκουγε 10 ή και περισσότερα καινούρια τραγούδια την εβδομάδα και το 64% είπε ότι έψαχνε 5 νέους καλλιτέχνες το μήνα. Μετά από αυτή την ηλικία όμως από ότι φαίνεται το ενδιαφέρον των ακροατών για ανακάλυψη νέων ειδών μουσικής μειώνεται.

Να σημειώσουμε ότι η έρευνα δεν έγινε αποκλειστικά σε φίλους της metal σκηνής αλλά δες τι γίνεται με το νέο άλμπουμ των Ghost και θα μπεις σε σκέψεις ότι μάλλον… μεταλοπατερίζουμε;

Copyright 2024. All Right Reserved.