Ο PHIL LYNOTT ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ

Κάποιες χώρες ξέρουν να τιμούν τα μουσικά τους είδωλα, και ας προέρχονται από τον χώρο της πιο σκληρής μουσικής.

Με αυτό το σκεπτικό, η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας θα τιμήσει τον αξεπέραστο Phil Lynott των THIN LIZZY, έναν από τους πιο ρομαντικούς και πιο συναισθηματικούς ανθρώπους του rock/hard rock/heavy metal και όλων των ειδών μουσικής, με ένα αναμνηστικό νόμισμα περιορισμένης έκδοσης, το οποίο σηματοδοτεί τα 70 χρόνια από τη γέννησή του.

Το κέρμα θα αποκαλυφθεί στις 26 Νοεμβρίου στο κολλέγιο του St. Kevin στο Δουβλίνο, το πρώην σχολείο του Lynott, από τον πρόεδρο Michael Higgins.

Οι μαθητές του σχολείου αναμένεται να παρουσιάσουν μια σειρά από δημοφιλή τραγούδια του Phil Lynott και των THIN LIZZY για να επισημάνουν τη σπουδαιότητα του γεγονότος και θα ακολουθήσει μια παρουσίαση από τον πρόεδρο της Ιρλανδίας.

Διατιμημένα σε € 15, τα ασημένια νομίσματα θα είναι διαθέσιμα για αγορά από την ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας.

Μόνο 3.000 κέρματα θα δημιουργηθούν, ως μέρος μιας τριετούς σειράς με τίτλο "Σύγχρονοι Ιρλανδοί Μουσικοί".

Από τον πρόωρο θάνατό του το 1986, ο Phil Lynott έχει αφήσει μια μουσική κληρονομιά που συνεχίζει να επηρεάζει και να εμπνέει τους μουσικούς σε όλο τον κόσμο. Με τα χρόνια, τα τραγούδια του έχουν διασκευαστεί από μια ποικιλία διαφορετικών ερμηνευτών όπως οι METALLICA για παράδειγμα.

Πέρυσι, ο RTÉ, ο εθνικός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός της Ιρλανδίας, παρουσίασε το "Phil Lynott: Scéalta στην Παλιά Πόλη", την ιστορία πίσω από την προβολή του διαφημιστικού βίντεο για το τραγούδι "Old Town" των THIN LIZZY. Το ντοκιμαντέρ έγινε αποκλειστικά για το RTÉ.

 

Γιώργος “This is Dedicated” Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.