ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της O2, η οποία κατέχει μερικούς από τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τον Patrick Fagan, Συνεργάτη Λέκτορα του Πανεπιστημίου Goldsmith, η συχνή προσέλευση σε συναυλίες μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Η μελέτη υποδεικνύει ότι μόλις 20 λεπτά σε μια συναυλία «οδηγούν σε έως και 21% αύξηση του αισθήματος της ευτυχίας και της ευημερίας». Επιπλέον, η έρευνα αναφέρει ότι το να πηγαίνει κάποιος σε συναυλίες «συνδέει απευθείας τα υψηλά επίπεδα ευημερίας με μια αύξηση του προσδοκώμενου ζωής κατά 9 χρόνια». Με δυο λόγια, περισσότερες συναυλίες, πιο μακρά ζωή.

Όπως είπε ο κ. Fagan «η έρευνά μας δείχνει την βαθιά επίδραση που έχουν οι συναυλίες στα αισθήματα που αφορούν την υγεία, την ευτυχία και την ευημερία, με το κλειδί να είναι η ανά δεκαπενθήμερο ή τακτική προσέλευση σε συναυλίες.».

Για να εξαχθούν αυτά τα συμπεράσματα, τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν συμμετείχαν σε ψυχομετρικά τεστ και εξετάσεις του καρδιακού τους παλμού, καθώς έκαναν δραστηριότητες οι οποίες επιδρούν θετικά στη υγεία τους, όπως το να πηγαίνουν σε συναυλίες, να κάνουν yoga ή να βγάζουν βόλτα τον σκύλο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι παραβρέθηκαν σε συναυλίες είχαν μια αύξηση της τάξεως του 25% στα αισθήματα σχετικά με την αυτοεκτίμηση και την συντροφικότητα και 75% αύξηση της πνευματικής διέγερσης.  Αν και η έρευνα έδειξε ότι οι Βρετανοί προτιμούν να πηγαίνουν σε συναυλίες παρά να ακούνε μουσική στο σπίτι, βρέθηκε ότι η μουσική γενικά αυξάνει το αίσθημα της ευτυχίας.

Μια παρόμοια έρευνα στην Φινλανδία το 2013 είχε δείξει ότι παιδία τα οποία έκαναν μαθήματα τραγουδιού τα πήγαιναν πολύ καλύτερα στο σχολείο. Όπως είπε ο κ. Fagan, με την έρευνα της O2 σε συνδυασμό με παρόμοιες έρευνες στο παρελθόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μια συναυλία ανά 15 μέρες περίπου μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα έως και 10 χρόνια ζωής παραπάνω.

Copyright 2024. All Right Reserved.