ANVIL'S STEVE 'LIPS' KUDLOW: 'ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΔΙΟΙ'

Anvil: Interview with Steve „Lips“ Kudlow

Το Γερμανικό Gitarre & Bass πραγματοποίησε συνέντευξη με τον Steve "Lips" Kudlow των Καναδών metal θρύλων ANVIL κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του νέου τους άλμπουμ "Pounding The Pavement" στα Soundlodge studios στο Rhauderfehn, Γερμανία.

Σε σχέση με το γιατί οι ANVIL επέλεξαν να ηχογραφήσουν στο Rhauderfehn:

Lips: "Είναι ένα μέρος που μπορείς να βρεις ηρεμία και γαλήνη και να κάνεις πολύ φασαρία για να την διαταράξεις! [Γέλια]"

Σχετικά με τον τίτλο του «Pounding The Pavement»:

Lips: "Κάποιοι από εσάς μπορεί να αναρωτιέστε: 'Τι σημαίνει; Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αγγλική έκφραση που για την ακρίβεια σημαίνει να εργάζεσαι, και να βρίσκεις δουλειά και πελάτες και να δημιουργείς ένα εισόδημα. Δεν νομίζω ότι μπορεί οτιδήποτε άλλο να χαρακτηριστεί πιο ταιριαστό από αυτό που κάνω εδώ και 40 χρόνια."

anvil-gwjpg.jpg

Σχετικά με τις διαφορές του να είσαι μουσικός σήμερα και όταν πρωτοξεκινούσε στη δεκαετία του 70 και 80:

Lips: "Ξέρεις τι είναι πραγματικά ενδιαφέρον; Η ουσιαστική μουσική άποψη πάνω στην οποία δεν έχει αλλάξει τίποτα απολυτός. Ποτέ. Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, ακούω μουσική στο κεφάλι μου και τη δημιουργώ. Και μετά γράφουμε τραγούδια και τους βάζω στίχους και καταλήγουμε στο στούντιο όπου τα συναρμολογούμε.  Αυτό κάνω ξανά και ξανά. Δεν έχει αλλάξει από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Όλα τα γύρω γύρω όμως έχουν υποστεί πραγματική μεταμόρφωση, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του συγκροτήματος. Αυτό κάνω με τον ντράμερ μας από μικρά παιδιά.  Έτσι είναι ο κόσμος για εμάς αλλά εμείς παραμένουμε ίδιοι. Τα πάντα κινούνται και αλλάζουν γύρω μας αλλά εμείς παραμένουμε ίδιοι. Μένουμε με τις ρίζες μας, με τη μουσική που αγαπάμε, χωρίς να αφήνουμε αυτά με τα οποία μεγαλώσαμε, και επιμένοντας να τα βάζουμε στη μουσική γιατί αυτό μας κάνει ευτυχισμένους. Όπως κάνουν όλοι. Όλοι έχουν στιγμές από την εφηβεία τους τις οποίες κρατάνε για όλη τους τη ζωή, δεν σταματάνε να σου αρέσουν. Οπότε είναι το ίδιο κατά αυτή την έννοια. Εμείς διατηρούμε το στυλ μας για τον 40στο μας έτος. Από εκεί αντλούμε και από εκεί θα συνεχίσουμε να αντλούμε. Αυτό παραμένει αναλλοίωτο. Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει. Δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι ή τι είναι στη μόδα εμείς το διατηρούμε ίδιο. Δυστυχώς αυτό που έχει γυρίσει εντελώς τούμπα είναι ο τρόπος που δουλεύει η μουσική βιομηχανία. Δεν πληρώνεις για τη μουσική. Η μουσική έχει γίνει σα διαφημιστικό 'jingle' στο ραδιόφωνο και τότε προκαλείς πωλήσεις που είναι μια σκιά του τι ήταν παλιά. Στην τελική αυτό που κάνεις είναι ότι δημιουργείς αυτό το  underground jingle ώστε να έρθει ο κόσμος στις συναυλίες σου. Για να πούμε την αλήθεια εδώ ξεχωρίζει το ότι οι ANVIL είναι οι ANVIL, το στοιχείο του live. Εάν δεν το κάνω αυτό απλά είναι ένα αντίγραφο σε ηχογράφηση, οπότε μάλλον η πιο ειλικρινής άποψη της ζωής μου είναι να παίζω μπροστά στο κοινό. Στην τελική αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορείς να βγάλεις τον επιούσιο και είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Οπότε σε τελική ανάλυση κάνω την ίδια δουλειά με τον πατέρα μου που εμπορεύεται εσώρουχα μια και εγώ στις συναυλίες αποσκοπώ στο να πουλήσω merchandise. Μόνο που εγώ έχω ένα πλεονέκτημα. Διασκεδάζω στη διαδικασία. Δεν χρειάζεται να πάω σε κατάστημα."

Το "Pounding The Pavement" κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου από την SPV/Steamhammer.

Copyright 2024. All Right Reserved.