DENNIS WILLCOCK: ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΥΣ IRON MAIDEN

Οι V1, η μπάντα 2 πρώην μελών των Iron Maiden, δηλαδή του Dennis Willcock (φωνητικά) και Terry Wapram (κιθάρα), ανακοίνωσε την διάλυσή της, στον απόηχο των αρνητικών προς τον Willcock αντιδράσεων από τους ανά τον κόσμο οπαδούς των Iron Maiden  σχετικά με την μήνυση που υπέβαλε ο τελευταίος εναντίον της μπάντας, ζητώντας χρήματα για πνευματικά δικαιώματα κομματιών που ισχυρίζεται ότι έγραψε με την μπάντα.

Η αρχή έγινε όταν 2 σημαντικοί οργανισμοί που σχετίζονται με τους Iron Maiden και τους οπαδούς τους, ο Maiden77 και το Burr Fest διαχώρισαν την θέση τους από τον Willcock ο οποίος ουσιαστικά μετά την μήνυση που υπέβαλλε εναντίον των Iron Maiden αποτέλεσε αυτόματα ξένο σώμα στις τάξεις των οπαδών της μπάντας παγκοσμίως. Η συνέχεια ήρθε από τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του Willcock, Terry Wapram, ο οποίος ανακοίνωσε την διάλυση των V1 το Σάββατο 30 Ιουνίου λέγοντας τα εξής: «Όσον αφορά την τρέχουσα διαμάχη και δικαστική αντιπαράθεση του Dennis Willcock με τον Steve Harris και το management του, με λύπη μου ανακοινώνω την διάλυση των V1. Σαν πρώην μέλη των V1 επιθυμούμε να διαχωρίσουμε την θέση μας από αυτή την κατάσταση. Ωστόσο θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους και την εκτίμησή τους και την υποστήριξη που είχαμε στις συναυλίες μας».

Ο Maiden77 είναι ένας οργανισμός ο οποίος είναι αφιερωμένος σε πρώην μέλη των Iron Maiden και εκδίδει φωτογραφίες και ανέκδοτες ιστορίες από τις πολύ πρώτες μέρες των Iron Maiden και επίσης διοργανώνει εκδηλώσεις με πρώην μέλη της μπάντας. Μια τέτοια είναι και η συναυλία που θα γίνει σε μερικές μέρες στην The Cart And Horses pub στο Stratford του Λονδίνου, ένα μέρος το οποίο θεωρείται σαν «η γενέτειρα των Iron Maiden» και στο οποίο θα εμφανίζονταν οι V1, τους οποίους οι διοργανωτές απέσυραν από το event αμέσως μετά την μήνυση του Willcock. Κάτι παρόμοιο έγινε και με το Burr Fest, το οποίο είναι ένα ετήσιο φιλανθρωπικό φεστιβάλ στην μνήμη του Clive Burr, του οποίου ο ιδρυτής και διοργανωτής Erwin Lucas έσπευσε να διαχωρίσει επίσης την θέση του από τον Willcock.

Σαν να μην έφτανε αυτό, φαίνεται ότι υπάρχει κινητοποίηση στις τάξεις τω οπαδών της μπάντας ώστε να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με τα αισθήματα τω οπαδών πάνω στην κίνηση αυτή του Willcock. Όπως είπε και ένας απο τους διοργανωτές της δράσης κάνοντας λογοπαίγνιο με τους στίχους του Iron Maiden (γραμμένους από τον Willcock κατά ισχυρισμό του ιδίου!): They may well see the blood begin to flow!

Copyright 2024. All Right Reserved.