GEEZER BUTLER: ΕΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ PARANOID

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Geezer Butler αναφέρθηκε στους στίχους που για αυτό ήταν πιο αντιπροσωπευτικοί. Συγκεκριμένα:

"Νομίζω ότι οι στίχοι του Paranoid είναι οι πιο αντιπροσωπευτικοί σε μια νέα κατεύθυνση τότε δεδομένου οτι ήταν οι ποιο προσωπικοί. Έπασχα τότε από μη διαγνωσμένη κατάθλιψη και ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσω ήταν να γράψω για αυτό .Ήταν ένα είδος κάθαρσης."

Στη συνέχεις ρωτήθηκε αν ο ήχος της μπάντας έπαιζε το ρόλο του στους στίχους που κατά καιρούς έγραφε.

"Ο ήχος συνήθως υπαγόρευε τους στίχους. Τραγούδια όπως 'Changes' και'Planet Caravan' ζητούσαν πιο soft ιδέες την ίδια ώρα που για παράδειγμα τα 'War Pigs' και 'Into the Void' απαιτούσαν κάτι πιο επιθετικό."

Ακολούθως ρωτήθηκε για το πως ο ίδιος να ήθελε να γνωρίζει ο κόσμος τον Tony Iommi και τον Ozzy.

"O Tony είναι πολύ υπομονετικός όταν έχει να κάνει με τη μουσική. Ξέρει πότε ακριβώς ένα κομμάτι είναι έτοιμο για το κοινό και θα δουλέψει μέχρι να φτάσει εκεί. Ο Ozzy είναι εξαιρετικός στο να φέρει φωνητικές μελωδίες όσο περίεργη και αν είναι η μουσική."

Επίσης ρωτήθηκε πως νοιώθει που ο κόσμος θεωρεί τους  Black sabbath μπάντα με τεράστια επιρροή σε άλλους μουσικούς.

"Για ένα μεγάλο διάστημα γράφαμε, για τον μουσικό τύπο, ώς μη σημαντικοί ειδικά στα 70's. Ήμασταν συνεπείς όμως στο όραμα μας και συνεχίζαμε αδιαφορώντας για το τι λένε οι κριτικές . Είχαμε τους πιο πιστούς οπαδούς και για αυτούς νοιαζόμασταν. Από εκεί και πέρα όταν γράφαμε μουσική το κάναμε για να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας και όχι με βάση το τι περίμεναν άλλοι από εμάς οπότε υπήρχαν και πολλές αντιφάσεις στη μουσική μας."

Copyright 2024. All Right Reserved.