GUS G.: ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙ FIREWIND

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The Classic Metal Show, ο Gus G. μίλησε για την θητεία του δίπλα στον Ozzy Osbourne και για την επίδραση που είχε στην καριέρα της μπάντας του, των Firewind.

Ερωτώμενος αν πιστεύει ότι η προσχώρησή του στην μπάντα του Ozzy το 2009 είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν οι Firewind την δυναμική τους, απάντησε: «Έχεις δίκιο, από την άποψη ότι όντως οι Firewind περάσανε σε δεύτερη μοίρα όταν μπήκα στην μπάντα του Ozzy. Θέλω να πω, δεν θα άλλαζα ποτέ αυτή την απόφαση για τίποτα στον κόσμο. Νομίζω ότι έκανα το σωστό και ότι άνοιξα έτσι πολλές πόρτες που δεν θα άνοιγα ποτέ αν απλώς είχα μείνει με τους Firewind χωρίς να ξεχνάμε οτι αυτοί είναι το... «παιδί» μου, έτσι; Φυσικά με βοήθησε με πολλούς τρόπους, όχι μόνο από οικονομικής άποψης. Με τον Ozzy, πήρα περισσότερες ευκαιρίες.

Νομίζω το πρόβλημα με τους Firewind δεν είχε να κάνει μόνο με το ότι κάναμε ένα διάλλειμα λόγω του Ozzy. Ήταν επίσης και το γεγονός ότι είχαμε προβλήματα με την σύνθεση της μπάντας, δεν μπορούσαμε να βρούμε σταθερό τραγουδιστή. Όταν τελικά μπήκαμε σε μια σειρά, ο τραγουδιστής μας παραιτήθηκε το 2013. Επίσης ίσως κάναμε 1-2 δίσκους που δεν έκατσαν καλά στους οπαδούς μας. Πιστεύω ότι εν μέρει είναι δικό μας το φταίξιμο που η μπάντα δεν έγινε τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε. Οπότε δεν θα έλεγα ότι έφταιγε το ότι πήγα στον Ozzy. Αν μη τι άλλο, πιστεύω έδωσε και μια ώθηση στην μπάντα από την άποψη ότι την έκανε πιο αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιστεύω λοιπόν ότι οφείλεται κυρίως σε δικά μας λάθη, τα οποία προσπαθούμε τώρα να διορθώσουμε. Νομίζω ότι με το Immortals του 2017 κάναμε τον σωστό comeback δίσκο, οπότε πιστεύω ότι αρχίζουμε πάλι να χτίζουμε μια δυναμική για την μπάντα. Σίγουρα δεν είναι στα σχέδιά μου να υπάρξει ξανά ένα κενό 5 ετών μέχρι τον επόμενο δίσκο».

Ο Gus G. συνέχισε λέγοντας πως η αναγνωρισιμότητα του να είσαι στην μπάντα του Ozzy σε ακολουθεί για το υπόλοιπο της καριέρας σου: «Είναι κάπως έτσι, ο Ozzy σου δίνει αυτό το μεγάλο θεμέλιο και μετά εξαρτάται από εσένα τι θα κάνεις με αυτό. Μπορείς να διαλέξεις να κάτσεις σπίτι σου και να μην κάνεις τίποτα ή μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις και απλά να είσαι διαρκώς εκεί έξω. Αν όντως θέλεις να το κάνεις αυτό και να είσαι δημιουργικός, τότε νομίζω ότι μια τέτοια συνεργασία πραγματικά σου ανοίγει πόρτες που δεν μπορούσες καν να φανταστείς. Οπότε είμαι πραγματικά ευγνώμων και φυσικά νομίζω ότι έκανα το σωστό».

Ο τελευταίος δίσκος των Firewind, το Immortals του 2017, ήταν ο πρώτος δίσκος στον οποίο συνεργάστηκε με κάποιον εξωτερικό συμπαραγωγό, καθώς ο Dennis Ward (Unisonic, Pink Cream 69), δεν ανέλαβε μόνο τις ηχογραφήσεις, την μίξη και το mastering αλλά έγραψε τον δίσκο μαζί με τον Gus G. Το Immortals ήταν επίσης και η πρώτη κυκλοφορία των Firewind με τον Henning Basse (Metalium, Sons Of Seasons) στα φωνητικά, με τον τελευταίο να έχει ξανασυνεργαστεί με την μπάντα σε ζωντανές εμφανίσεις το 2007 αλλά και με τον Gus G. σαν μέλος στην πρόσφατη περιοδεία της solo μπάντας του για την προώθηση του Fearless που κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου.

 
Copyright 2024. All Right Reserved.