GUS G.: LIFE THROUGH FIRE ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ERT2

«Gus G.: Life Through Fire» - Ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne (Α΄ Μέρος)

Ο Κώστας Καραμητρούδης, για τους φίλους της ροκ μουσικής Gus G., γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αμερικής, Ελλάδας, Ευρώπης, Ασίας και είναι ο πιο αναγνωρισμένος Έλληνας μουσικός heavy metal στον κόσμο.

Ήταν 9 ετών όταν κατάλαβε πως η κιθάρα ήταν το πεπρωμένο του. Είχε ροκ ακούσματα από τον πατέρα του και δεν άργησε να αποκτήσει την πρώτη του κιθάρα και να ξεκινήσει μαθήματα στο Ωδείο. Μόλις 17 ετών έφυγε από την Ελλάδα για να φοιτήσει στο διάσημο μουσικό κολέγιο του Μπέρκλεϊ στη Βοστόνη. Δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του, πάρα το γεγονός ότι είχε και υποτροφία, επειδή συνειδητοποίησε ότι δεν τον ενδιέφεραν οι ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά το να ζήσει την εμπειρία.

Είναι ένας από τους νεότερους μουσικούς της heavy metal που έχει φτάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο την κιθαριστική τεχνική. Κάνει σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, εταιρείες μουσικών οργάνων σχεδιάζουν κιθάρες με το όνομά του, έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και κάνει διεθνή καριέρα.
Έχει παίξει σε πολλές μουσικές μπάντες, όπως Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy και Dream Evil, με δισκογραφία που μετρά πάνω από 20 άλμπουμ όλα σε ξένες δισκογραφικές εταιρείες.
Έχει πραγματοποιήσει guest εμφανίσεις και δισκογραφία με διάφορους καλλιτέχνες, όπως Doro, Kamelot, Slash (Guns’n Roses) κ.ά.

Το 2009 τον επέλεξε ο θρύλος της ροκ Ozzy Osbourne, ανάμεσα σε πολλούς μουσικούς για βασικό του κιθαρίστα, όπου έκαναν το άλμπουμ «Scream», περιόδευσε μαζί του και είχαν μία συνεργασία που κράτησε 8 χρόνια.Αυτή την περίοδο έχει δύο προτεραιότητες, το solo project Gus G Band και το συγκρότημά του, τους Firewind, που διανύουν 20 χρόνια ζωής.

Στο ντοκιμαντέρ «Gus G.: Life Through Fire» του σκηνοθέτη Θανάση Τσαουσόπουλου, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη, θα παρακολουθούμε την πορεία του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικού Gus G. σε ένα ταξίδι εφτά χωρών και τριών ηπείρων. Τον ακολουθούμε στην περιοδεία του με την μπάντα του, τους Firewind, αλλά και το solo project του σε φεστιβάλ και σε θρυλικούς χώρους, όπως το περίφημο «Whisky A Go Go» στο Λος Άντζελες. 

Με ξεναγούς τον ίδιο αλλά και τους συνεργάτες του, ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο του σκληρού ροκ, όπου πολλά θέματα ταμπού, κοινωνιολογικά και άλλα, ξεδιαλύνονται. Βλέπουμε έναν τρόπο ζωής ασύμβατο για έναν μέσο άνθρωπο, καθώς και το πώς ο ήρωάς μας κρατά τις ισορροπίες του. Ασύμβατη είναι και η αφήγησή μας, ξεκινώντας από το παρόν πηγαίνουμε γραμμικά προς το παρελθόν, παρακολουθώντας με ανάποδη αφήγηση μια πραγματικά διεθνή καριέρα που μετρά 20 χρόνια και καταλήγουμε στα παιδικά του χρόνια.
Μια πορεία που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και «χτίστηκε» σιγά-σιγά με διώξεις, ιδρώτα, πείνες, μετανάστευση μέχρι την τελική δικαίωση και τη συνεργασία με τον Ozzy Osbourne.

ERT2
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 20:00

 

Copyright 2024. All Right Reserved.