IMMORTAL: ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ

Το Νορβηγικό black metal duo των Immortal, απαρτιζόμενο πλέον από τους Demonaz (Harald Naevdal) σε φωνητικά, κιθάρα και Horgh (Reidar Horghagen) στα τύμπανα θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου μέσω της Nuclear Blast το Northern Chaos Gods, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή τους στην δισκογραφία 9 χρόνια μετά το All Shall Fall. Πιο κάτω μπορείτε να ακούσετε το ομώνυμό κομμάτι από τον νέο τους δίσκο. Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο συνήθης ύποπτος Peter Tägtgren στα Abyss Studios, εκεί όπου έχει γίνει η παραγωγή και για τα At The Heart Of Winter, Damned In Black, Sons  Of Northern Darkness και All Shall Fall.

Το tracklisting του Northern Chaos Gods:

01. Northern Chaos Gods (4:25)  

02. Into Battle Ride (3:50)

03. Gates To Blashyrkh (4:38)

04. Grim And Dark (5:27)  

05. Called To Ice (5:06)          

06. Where Mountains Rise (5:51)      

07. Blacker Of Worlds (3:43) 

08. Mighty Ravendark (9:14)

Ο Demonaz και ο Horgh δήλωσαν σχετικά με τον δίσκο: «Είμαστε αιώνια αφιερωμένοι στους Immortal και το μουσικό μας παρελθόν. To άλμπουμ είναι concept και είναι το πρώτο βήμα στο να ανακτήσουμε την σκοτεινιά και την στάση που μας χαρακτήριζε στο παρελθόν. Η αφοσίωση στους οπαδούς και την δικιά μας μουσική ιστορία είναι πολύ σημαντικές για αυτό τον σκοπό. Ο νέος μας δίσκος θα είναι διαθέσιμος σύντομα, με τραγούδια μέσα από τις ίδιες τις πύλες του Blashyrkh, το βασίλειο της σκοτεινιάς και της παγωνιάς.

Βάλαμε μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε αυτό τον δίσκο και θέλαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.  Ήταν πολύ ευχάριστο όταν ολοκληρώσαμε την διαδικασία στο studio, πόσο μάλλον όταν μείναμε και απόλυτα ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Ο Peter Tägtgren έκανε εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή και την μίξη Τώρα ανυπομονούμε να κυκλοφορήσει και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε μαζί σας τον ένατό μας δίσκο».

Πέρα από τις κιθάρες, ο Demonaz έχει αναλάβει και τα φωνητικά μετά την αποχώρηση του Abbath το 2014, ενώ το μπάσο ηχογράφησε ο Peter Tägtgren.

Όσο για την μεγάλη καθυστέρηση στην δημιουργία νέου υλικού, η μπάντα είχε ήδη εξηγήσει από το 2016 ότι οφείλεται στην αποχώρηση του Abbath. Ο Horgh δήλωσε σχετικά: «Στο διάστημα 2010 – 2014 η μπάντα είχε συνθέσει όλα τα κομμάτια για τον διάδοχο του All Shall Fall αλλά το 2014 ο Abbath αποχώρησε, άλλαξε τους στίχους και τους τίτλους και ηχογράφησε αυτά τα κομμάτια για το “solo” άλμπουμ του, Demonaz. Έπρεπε λοιπόν να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε νέα μουσική από την αρχή, κάτι που ήταν ο κύριος λόγος που μας πήρε τόσο καιρό».

immortalnorthernchaosgodscd.jpg
Copyright 2024. All Right Reserved.