JASON McMASTER: ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΩΝ WATCHTOWER

Nα και μια ενδιαφέρουσα είδηση για τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς του progressive metal. O Jason McMaster, που είχε τραγουδήσει στα δυο πρώτα demo των Watchtower (“Boss recordings”-1983, “Meltdown”-1984), στο πρώτο τους LP, “Energetic Disassembly” του 1985, καθώς και στα demo “Instruments of Random Murder” του 1987, “Demo 1987” αλλά και το video “Live!!” το 2000, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, δύο νέους δίσκους με τις νέες του μπάντες.

Ο πρώτος από αυτούς, είναι το “Seven Pathways to Annihilation”, το δεύτερο άλμπουμ με το τριμελές συγκρότημα Howling Sycamore, μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2018. Eίναι πάλι μέσω της Prosthetic Records, και τα υπόλοιπα μέλη είναι ο drummer Hannes Grossmann (γνωστός από τους Eternity's End, Necrophagist, Hate Eternal και πολλούς άλλους, και θεωρείται από τους κορυφαίους σημερινούς drummer), και ο Davide Tiso στις κιθάρες, μπάσο, ukulele, και πιάνο. Καμμία σχέση ο δίσκος με Watchtower, αφού το συγκρότημα παίζει μεν progressive, αλλά με πολλά black/doom metal στοιχεία και με καθαρά φωνητικά, που ίσως αρκετές φορές θυμίσουν τη δραματική και επική χροιά του Warell Dane. Όσοι δεν μπορούν στο black metal τα φωνητικά και τους στίχους, και τους αρέσει το progressive, να τσεκάρουν οπωσδήποτε αυτόν τον δίσκο.

778079_0.jpg

Tracklist:
1. Mastering Fire
2. Departure
3. Initiation
4. Second Sight
5. Raw Bones 
6. Tempest's Chant
7. Sorcerer

Το δεύτερο άλμπουμ που έβγαλε, είναι με μια άλλη μπάντα που έχει εδώ και αρκετό καιρό, τους Evil United. Ο δίσκος τους ονομάζεται “Serpent”, είναι ο τρίτος τους, και κυκλοφόρησε από την Combat Records.  Εδώ ο ήχος είναι πολύ πιο ευθύς, μοντέρνο thrash metal, αλλά αρκετά μονοκόμματος, κάτι σαν μια μίξη Hades με Pantera. Τα άλλα μέλη είναι οι Andrew Salazar στο μπάσο, Jason West στα drums,  John Valenzuela στις κιθάρες, και T.C. Connally επίσης κιθάρες  (lead).

790005_0.jpg

Tracklist:
1. Last Rites
2. Spirited Population Control
3. The Great Crusade
4. Operation Overlord
5. Raise the Sword
6. God Machine
7. Divide & Conquer
8. Serpent
9. Hero
10. Haitian Death Song
11. Vespidae

Αρκετά δραστήριος ο Jason McMaster τη χρονιά που φεύγει. Αλλά ειδικά το “Seven Pathways to Annihilation” που κυκλοφόρησε με τους Howling Sycamore, δεν περνά απαρατήρητο. Από αυτό το άλμπουμ δείτε παρακάτω το πολύ καλό κομμάτι “Mastering Fire”. Από τον νέο δίσκο με τους Evil United, παραθέτουμε το “Divide & Conquer”.

 

Γιώργος Πετρουλάκης

Copyright 2024. All Right Reserved.