VINNIE APPICE: ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο βετεράνος ντράμερ Vinnie Appice (Black Sabbath, Dio, Heaven And Hell, Appice) μίλησε σχετικά με με τις διαρκώς μειούμενες πωλήσεις δίσκων  αλλά και για το πώς είναι να δίνεις συναυλίες σε πολύ μικρότερους χώρους από ότι την χρυσή δεκαετία του ’80.

Σχετικά με τους χώρους συναυλιών: «Είναι πολύ μικρότεροι πλέον! (γελώντας). Έχει να κάνει με το ότι η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει. Την δεκαετία του ’80 το rock ήταν τεράστιο. Υπήρχαν πολλές δισκογραφικές εταιρίες και υπήρχαν και πολλά λεφτά σε αυτές τις εταιρείες, οπότε αυτή η δουλειά ήταν πολύ διαφορετική – γιατί ναι, είναι δουλειά. Τώρα πλέον βλέπεις πολλές μπάντες που ήταν μεγάλες τότε, να παίζουν σε clubs και θέατρα. Απλώς έτσι έχουν τα πράγματα τώρα. Αλλά το show είναι show. Κάθε μουσικός θα σου πει ότι με το που ανέβεις στην σκηνή όλα είναι ωραία, ακόμα και αν από κάτω είναι 200 ή 300 άτομα. Απλά δεν είναι όλα μεγάλα όπως ήταν στις αρένες και όσον αφορά τα ταξίδια, υπάρχει λιγότερη άνεση. Οι μικρές περιοδείες δεν είναι άνετες, οι μεγάλες πάλι είναι πολύ εύκολες».

Ο Appice μίλησε επίσης και για τις φθίνουσες πωλήσεις δίσκων τόσο σε φυσικό όσο και σε ψηφιακό format: «Το internet άλλαξε τα πάντα.  Ο κόσμος θέλει να κατεβάσει τα πάντα δωρεάν. Δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι αυτό γιατί κοστίζει λεφτά να γράψεις έναν δίσκο και να μπείς στο studio. Ειδικά για κάτι που ακούγεται ωραίο. Πηγαίνουμε σε ένα κατάλληλο studio. Όπως με την μπάντα μου τους Last In Line, πηγαίνουμε σε ένα πολύ καλό studio, με τον Jeff Pilson που κάνει την παραγωγή και όλα ακούγονται ωραία, αλλά κοστίζει λεφτά. Μπορούμε να το κάνουμε στο σπίτι μου δωρεάν αλλά δεν θα ακούγεται το ίδιο καλό. Αυτά τα πράγματα κοστίζουν και το Internet το έχει αλλάξει αυτό, οπότε στον κόσμο αρέσει να παίρνει πράγματα δωρεάν – βιβλία, μουσική… Βγαίνει ο δίσκος και 2 μέρες μετά είναι στο Youtube. Αυτό είναι άσχημο για εμάς τους μουσικούς».

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Vinnie Appice κυκλοφόρησε σαν APPICE μαζί με τον αδερφό του και επίσης θρυλικό ντράμερ Carmine Appice την πρώτη τους κοινή κυκλοφορία με τίτλο Sinister, μέσω της SPV/Steamhammer.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.