YNGWIE MALMSTEEN: ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ

Σε μια συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν μερικές μέρες στα πλαίσια της εμφάνισής του στην Μαλαισία, ο Yngwie Malmsteen ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για την απόφασή του να αναλάβει ο ίδιος τα φωνητικά στην τελευταία μέχρι στιγμής κυκλοφορία του, το World on Fire του 2016. Ο Σουηδός βιρτουόζος κιθαρίστας ούτε λίγο ούτε πολύ απάντησε ότι απλά… βαρέθηκε να υπομένει τις παραξενιές των εκάστοτε τραγουδιστών. Όπως είπε: «Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου σαν παιδί στην Σουηδία είχα μια μπάντα που λεγόταν Rising Force και ήμουν ο τραγουδιστής. Όταν ήρθα στις Η.Π.Α. και έπαιζα με τους Steeler και τους Alcatrazz, αυτές οι μπάντες είχαν δικούς τους τραγουδιστές.

Πάντοτε πίστευα ότι οι τραγουδιστές έχουν το σύνδρομο Elvis Presley – νομίζουν δηλαδή τι είναι αυτός. Εγώ γράφω όλη την μουσική, γράφω τους στίχους, γράφω τις φωνητικές μελωδίες, γράφω τα πάντα. Το ότι αφήνω κάποιον να τραγουδήσει κάτι δεν σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικός από τον μπασίστα, ή τον πληκτρά ή τον ντράμερ. Γιατί γράφω ΟΛΑ τα μέρη, γράφω τα τύμπανα, τα μέρη του μπάσου, τα πλήκτρα, τις κιθάρες και τα φωνητικά, σαν ένας συνθέτης κλασσικής μουσικής. Έχω πραγματικά βαρεθεί να ασχολούμαι με τις βλακείες τους, αλήθεια. Οπότε αποφάσισα να τραγουδήσω εγώ».

Βέβαια μετά τις δηλώσεις αυτές υπήρξε όπως ήταν φυσικό και συνέχεια καθώς πρώην τραγουδιστές του Yngwie Malmsteen όπως ο Jeff Scott Soto, ο Joe Lynn Turner και ο Tim “Ripper” Owens αντεπιτέθηκαν μέσω των social media, καθώς άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Malmsteen προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις. Ο Turner μάλιστα χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές σαν “λογύδρια ενός μεγαλομανή που προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογήσει την δικιά του ανασφάλεια”. Το management του Malmsteen από την άλλη έσπευσε να χαρακτηρίσει τις αντιδράσεις των τραγουδιστών σαν προσβλητικές και απαξιωτικές που μόνο σκοπό έχουν να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλλον αυτή η βαλίτσα θα πάει πολύ μακριά ακόμα…

Copyright 2024. All Right Reserved.