Lucifer's Child - The Order

LUCIFER'S CHILD - Fall Of The Rebel Angels (Official Lyric Video)

ΑΠΟ ΤΟ 1987 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ, HELLENIC BLACK METAL

Οι Lucifer’s Child μπάντα που πριν λίγα χρόνια ο George Emmanuel, Rotting Christ, Ex – Chaostar, και Stathis Ridis (Nightfall), κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το δεύτερο δίσκο τους, από την Agonia Records, με τίτλο ‘’The Order’’. Διαδέχεται το προ τριετίας πολύ καλό ‘’The Wiccan’’.

Ο George Emmanuel κάνει και την παραγωγή. Το εξαιρετικό εξώφυλλο και art work φιλοτεχνημένα από τον μπασίστα τους Stathis Ridis. Ακόμα ο Marios Dupont (Karma Violence) στα φωνητικά και ο Nick Vell (Chaostar, Descending) στα τύμπανα.

Το ‘’The Order’’ έχει οκτώ κομμάτια μέσα στα σαράντα πέντε λεπτά που διαρκεί, που εκεί μέσα γίνονται και ακούγονται διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.  Με το black metal που παίζουν οι Lucifer’s Child να περιέχει πολλές και ενδιαφέρουσες προοδευτικές ιδέες, που λαμβάνουν χώρα στις εξαιρετικές συνθέσεις του. Σε ένα τέτοιο πλούσιο ηχητικό πλαίσιο και μέσα σε μια γκρίζα ατμόσφαιρα ξεχωρίζουν κομμάτια όπως τα ‘’Viva Morte’’, γρήγορο, τεχνικό που φέρνει σε black/death. Το ‘’The Order’’, με ωραίες ιδέες στην κιθάρα και εξαιρετική δουλειά στα φωνητικά. Το ‘’Fall of the Rebel Angels’’ με τρομερό riff και solo στην κιθάρα. Και το πλέον αγαπημένο μου, στις όσες ακροάσεις έχω κάνει, ‘’Siste Farvel’’, το οποίο κλείνει τον δίσκο βάζοντας την γκρίζα ατμόσφαιρα στον μέγιστο βαθμό, ξεκινώντας με μια μελωδική εισαγωγή  και μετά βαθιά ανάσα και στα βαθιά του βαθύτατα εμπνευσμένου progressive black metal τους.

Οι Rotting Christ είναι μια προφανής επιλογή για να προσδιορίσει τις επιρροές των Lucifer’s Child, λόγω του George Emmanuel, αλλά και του ονόματος που σε οδηγεί σε τέτοιες σκέψεις, αλλά λέει ένα πολύ μικρό μέρος της αλήθειας. Όντως υπάρχουν σαφείς αναφορές στους τρισμέγιστους Rotting Christ, αλλά οι Lucifer’s Child έχουν μια δικιά τους προοδευτική ματιά στο black metal, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στον μύθο που είναι όμως πραγματικότητα και λέει ότι το black metal στην Ελλάδα ευδοκιμούσε από την εποχή των Rotting Christ, των Septic Flesh, των Nightfall και των Necromantia, μέχρι και σήμερα στην εποχή των Lucifer’s Child.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.