Ritual Steel - V

RITUAL STEEL – "The Evil Elite" – Veröffentlichung der Single aus dem Album „V"

ΑΤΣΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Είκοσι σχεδόν χρόνια πορείας, από τις αρχές αυτού του αιώνα, έχουν οι Γερμανοί Ritual Steel. Και πέντε δίσκους, με τον πέμπτο, ο οποίος έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘’V’’ και κυκλοφορεί από την Pure Steel, πόσο ταιριαστό, σε λίγες εβδομάδες. Τρεις άνθρωποι είναι η σημερινή κατάσταση των Ritual Steel  οι οποίοι δημιούργησαν το ‘’V’’. Οι John Cason στα φωνητικά, ο Sven Böge στο μπάσο, στην rhythm και lead guitars και ο τυμπανιστής Martin Zellmer.

Όλα μα όλα πάνω στους Ritual Steel μυρίζουν, ακούγονται, φαίνονται, αναπνέουν metal, από αυτό που ξέραμε στα 80ς. Έτσι και στο ‘’V’’, εξώφυλλο, ήχος, παραγωγή, τρόπος καυλαντισμένου αλλά και πειθαρχημένου ωστόσο παιξίματος είναι heavy metal από τα παλιά. Με τις κιθάρες, τα τύμπανα να βγάζουν metalικές φωτιές ή heavy ευαισθησίες εκεί που βάζουν την μελωδία. Μα πάνω από όλα αυτό που σε βάζει στην χρονομηχανή για τα 80ς, είναι η τα φωνητικά. Σε κάποιες στιγμές φέρνουν στον Bruse Dickinson. Αν σου αρέσουν όλα αυτά και στα εννιά κομμάτια, στα σαράντα τρία λεπτά που διαρκεί το ‘’V’’, θα βρεις τον metal παράδεισο σου. ‘’Does Tomorrow Exist’’, κομματάρα, ‘’Civil Unrest’’,  ‘’Jackyl & Hyde’’, riffάρα, ‘’Kingdom Of Death’’, ‘’Doomonic Power’’, ‘’The Evil Elite’’, τιτλάρα – κομματάρα, ‘’Confrontation On The Frontlines’’, τρομερή σύνθεση, ‘’Ritual Steel II’’ και  ‘’The Ritual Steel Hammer’’.

Τέτοιοι δίσκοι σαν το ‘’V’’ των Γερμανών Ritual Steel δεν αλλάζουν την ζωή κανενός μας, αλλά μας προσφέρουν μια ευχάριστη επιστροφή στα νιάτα μας. Και όπως και να έχει, είναι ένας καλός heavy metal δίσκος.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.