Die Apokalyptischen Reiter - Der rote Reiter

Γερμανοί και απείθαρχοι

  Οι Die Apokalypticen Reiter είναι μια χαραχτηριστικά, και με Γερμανικό τρόπο, πειθαρχημένα απείθαρχη μπάντα, που δεν μπήκε ποτέ σε κανόνες και μουσικές φόρμες και νόρμες που θα περιόριζαν την καλλιτεχνική της δημιουργία, αλλά και την δημιουργική της αναρχία. Τουλάχιστον εγώ έτσι τους έχω τοποθετήσει στο δικό μου το μυαλό. Εικοσιδύο χρόνια πια, death metal μπάντα, στην αρχή, πάντα με περίεργους προσανατολισμούς, που αργότερα έβαλαν και τα folk στοιχεία, και τις hard rock & heavy αναζητήσεις.  Και αισίως έφτασαν, μέσω της Nuclear Blast, στο δέκατο ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο Der Rote Reiter.

 Στο Der Rote Reiter, και πάντα με συνοδοιπόρο την μητρική τους γλώσσα, κυρίως, βάζουν μέσα αυτές τις heavy από  την μία φόρμες μέσα στις, διαφορετικές από το σύνηθες, hard rock μουσικές τους. Το αποτέλεσμα είναι τόσο ευκολοάκουστο, με τις πρώτες ακροάσεις, όσο και πολύπλοκο σε πιο βαθιές μουσικές αναζητήσεις μετά από πιο προσεκτικές ακροάσεις. Δηλαδή σου μένουν εύκολα κομμάτια με τους πιασάρικους ρυθμούς, σαν τα Der rote Reiter και Auf und nieder, υπέροχο το riff στην αρχή του, και το Folgt uns, αλλά και ακούγοντας τα σε βάζουν σε εναλλακτικά μουσικά ταξίδια ανακαλύπτοντας άλλους μουσικούς κόσμους. Άκου το τελείως φευγάτο, και σε περίεργες γλώσσες, μαζί και με την Αγγλική, The Great Experience Of Ecstasy. Ή το εμπλουτισμένο με εθιστικά πλήκτρα Franz Weiss. Ακόμα και το επικώς χορωδιακό Brüder auf Leben und Tod. Και το επικώς λυρικό Ich werd' bleiben που κλείνει το Der Rote Reiter.

 Διασκεδαστικό όσο και πολύπλοκο, ταξιδιάρικο όσο και βασανιστικό το Der Rote Reiter των Die Apokalypticen Reiter, και σίγουρα κατάλληλο για φευγάτους, με την μουσική  που αγαπούν να ακούν, τύπους.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.