R.U.S.T. X - Center Of The Universe

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΑ MADE IN CYPRUS

Όταν ακούτε ότι μια μπάντα είναι «οικογενειακή υπόθεση» τι σας πηγαίνει στο μυαλό; Μήπως ότι συνυπάρχουν σε αυτήν πατέρας με τέκνα; (βλέπε Phil Campbell And The Bastard Sons). Μήπως 2 αδέρφια; Άντε 3 το πολύ. Λυπάμαι χάσατε, γιατί οι εκ Κύπρου ορμώμενοι R.U.S.T. X αποτελούνται ούτε λίγο ούτε πολύ από τα 4 αδέρφια Ξάνθου, τους Γιώργο (μπάσο), Παναγιώτη (κιθάρα), Γιάννη (τύμπανα) και την Κατερίνα (πλήκτρα). Όσο για τα φωνητικά; Ε αυτά τα έχουν μοιραστεί όλοι! Άρχισε να ακούγεται ενδιαφέρον ε; Όταν δε μπούμε και στο καθαρά μουσικό κομμάτι τότε τα πράγματα απογειώνονται.

Το Center Of The Universe λοιπόν είναι η τρίτη full length κυκλοφορία της μπάντας (τέταρτη αν υπολογίσουμε και το Destiny Riders EP) και η πρώτη που δεν κυκλοφορεί η μπάντα ανεξάρτητα αλλά υπό την σκέπη της εγνωσμένης αξίας Pitch Black Records. Σε αυτόν τον δίσκο η μπάντα χωρίς να ξεφεύγει από το μελωδικό heavy metal ύφος της μας προσφέρει μια πολύ όμορφη ποικιλία με τραγούδια που μας παίρνουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στις δεκαετίες του ’80 και του ’70. Μην μπερδευτείτε όμως, οι R.U.S.T. X σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρετρό ή ακόμα χειρότερα αντιγραφείς. Αντιθέτως η μπάντα δείχνει ότι περάσει βαθιά στο DNA της όλες της επιρροές της και από εκεί έχει φτιάξει τον δικό της ήχο στον οποίο δένονται άψογα οι προαναφερθείσες επιρροές με τις πολύ καλές μουσικές ικανότητες αλλά και την υψηλού επιπέδου τραγουδοποιία. Γιατί η αλήθεια είναι ότι στο τέλος αυτό που μετράει είναι το να γράφεις καλά τραγούδια και το Center Of The Universe δείχνει ότι οι R.U.S.T.X αυτό ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά.

Από το εναρκτήριο και ξεσηκωτικό Defendre Le Rock (φόρος τιμής στους φίλους τους Gang από την Γαλλία) στο σαρωτικό heavy metal ύμνο Running Man και από το απόλυτα μελωδικό I Stand To Live μέχρι το πανέμορφο Endless Skies το οποίο μου θύμισε Fleetwood Mac(!) και το απόλυτα 80’s Dirty Road, η μπάντα μας δίνει απλόχερα μια πληθώρα συναισθημάτων και διαθέσεων, σε έναν δίσκο ο οποίος κυλάει πραγματικά σαν νεράκι και κάνει τα σχεδόν 50 λεπτά του να μοιάζουν λίγα. Κερασάκι στην τούρτα η εξαιρετική διασκευή στο Band On The Run από τους Paul McCartney & Wings και φυσικά δεν το συζητάμε ότι το Center Of The Universe είναι η καλύτερη κυκλοφορία των R.U.S.T. X έως… την επόμενη! Με λίγα λόγια, αν πέρα από οποιεσδήποτε ταμπέλες σας ενδιαφέρει να ακούσετε καλοπαιγμένη μουσική που θα σας ανεβάσει και θα σας κάνει να ταξιδέψετε, μην το σκέφτεστε, ελάτε to the center of the universe!

 

Λάμπρος MetalshockΠανέτας

Copyright 2024. All Right Reserved.