One Step from the Edge - Beneath the Surface

One Step from the Edge - Beneath the Surface

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ

Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πολλά χρόνια τώρα την παγκόσμια metal κοινότητα, και φυσικά την Ελληνική σκηνή, είναι το κατά πόσο οι σημερινές μπάντες αναμασούν μανιέρες των 70ς & 80ς ή αν πρέπει να καινοτομούν με φρέσκιες ιδέες, νέους ήχους, νέες αναζητήσεις πάνω στον metalικό καμβά.

Οι Γιαννιώτες One Step from the Edge δημιουργούν βάζοντας προοδευτικά χρώματα – ήχους σε αυτόν τον metalικό καμβά, που φέρνουν στο grooveαριστό thrash, με όλη αυτή την φρέσκια ματιά μιας νέας μπάντας. Το πρώτο βήμα τους, είναι το Beneath The Surface, που κυκλοφόρησαν μόνοι τους τον περασμένο Οκτώβρη ψηφιακά, και λίγες μέρες αργότερα σε cd. Μετά το εξώφυλλο με τον άνθρωπο που μοιάζει να αποσυνδέεται, προφανώς έχοντας φτάσει στα άκρα, στα της μουσικής, η hashtag λέξη για τους One Step From The Edge είναι το balance, η ισορροπία. Ισορροπία σε παλαιό και μοντέρνο metal. Η ισορροπία στα καθαρά και στα brutal φωνητικά, η ισορροπία σε συνθέσεις με προοδευτική ανάπτυξη, αλλά και στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό, ευκολοάκουστες. Ένδεκα συνθέσεις, το intro που ανοίγει, με έντονο τρόπο τον δίσκο έχει τον προφανή τίτλο The Beginning. Στο Beneath The Surface αμέσως φαίνονται Nevermore επιρροές. Τόσο και στον ήχο, όσο και στα φωνητικά από τον τραγουδιστή Αλέξη Σερέτη. Τα κιθαριστικά μέρη ακούγονται εξαιρετικά και όλα αυτά με όπλο την άριστη παραγωγή αποδίδουν ένα αρκετά εύηχο αποτέλεσμα. Πέρα από το ομώνυμο, το Waver, με το δυναμικό riff στην αρχή του,…From The Edge, πολύ ωραία σύνθεση σε αργό τέμπο, και δυνατό ρεφρέν, και το τερματικό μελωδικό The End είναι αυτά που ξεχώρισα

Ναι είναι ένας καλός δίσκος. Ναι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, και στο songwriting, και στο πιο προσωπικό στίγμα που θα βρει με τον χρόνο η μπάντα. Αλλά και ναι αναμένουμε μια πολύ δυνατή συνέχεια από τους One Step FromThe Edge.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.