Airesis - Starland

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ...METAL FEELING?

Λοιπόν, σκεφτόμουν πως θα ξεκινήσω αυτή την παρουσίαση και αποφάσισα πως το ιδανικό θα ήταν να είμαι ξεκάθαρος με όλους. Στη χώρα των άστρων δεν υπάρχουν ηλεκτρικές κιθάρες, δεν υπάρχουν φυσικά ντραμς να σπέρνουν και δεν υπάρχει μπάσο να ρίχνει κεραυνούς. Οπότε όσοι τα θεωρείτε απαραίτητα συστατικά μιας επιτυχημένης δημιουργίας και μιας ευχάριστης ακρόασης μπορείτε να αποχωρήσετε.

Όσοι παραμείνατε πράξατε πολύ σωστά. Γιατί όντως δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω, αλλά υπάρχει διάθεση για μουσική, υπάρχει ικανότητα στη δημιουργία και υπάρχει μια υπέροχη φωνή. Οι Airesis είναι το πνευματικό παιδί του Δημήτρη και της Δέσποινας Λουπέτη. Ο Δημήτρης είναι ο υπεύθυνος για τους ρυθμούς και τις μελωδίες που κατακλύζουν το Starland ενώ η Δέσποινα είναι υπεύθυνη για τα φωνητικά. Ηχητικά, αυτό που θα ακούσετε είναι ηλεκτρονική μουσική με έντονο metal feeling (σε στιγμές τουλάχιστον) καθώς και μεσαιωνικά στοιχεία. Το Kings Of The Sea θα μπορούσε άνετα να είναι Running Wild τραγούδι και το Dracorn θα μπορούσε χαλαρά να είναι μια Blind Guardian δημιουργία. Με τη διαφορά ότι εκτός από τα χορωδιακά και τους κινηματογραφικούς ρυθμούς, όλα τα άλλα γίνονται «ηλεκτρονικά». Αν αναρωτιέστε τι θέση έχει η ηλεκτρονική μουσική στο metal και η παρουσίαση του Starland στο metalzone, μια ακρόαση θα σας λύσει όλες τις απορίες. Στην τελική το album έρχεται από ανθρώπους που είναι μεταλλάδες και  στην συνέντευξη που σύντομα θα ακολουθήσει, θα μας απαντηθούν όλες οι απορίες.

Από εκεί και πέρα τι θα άλλαζα στο album; Τη διάρκεια του. Για μένα τα 70’+ που διαρκεί είναι too much καθώς δεν έχω την αντοχή που απαιτείται στο πολύ ντούμπου ντούμπου και στα έντονα dub στοιχεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάπου προς το τέλος να αρχίζω να κουράζομαι. Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο bonus κομμάτι του album, το φοβερό και τρομερό “When The Stars Fall Down”, μια σύνθεση που βάζει κάτω τα μισά female fronted συγκροτήματα που κυκλοφορούν στο metal. Μιλάμε για τραγούδι έπος με τρομερή βασική μελωδία, ρεφραίν που βγαίνει από το μυαλό μόνο με εγχείρηση και τη Δέσποινα να δίνει τα ρέστα της από την αφήγηση της εισαγωγής στο σύνολο της ερμηνείας.

ΥΓ. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και το επόμενο album των Airesis κινηθεί στο στυλ του When The Stars Fall Down θα μιλάμε για το επόμενο μεγάλο σχήμα της ελληνικής female-fronted metal σκηνής. Η ικανότητα του Δημήτρη Λουπέτη στη δημιουργία μελωδιών είναι τεράστια.

ΥΓ2.Για επικοινωνία με τα παιδιά και λοιπές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο facebook. https://www.facebook.com/airesisofficial/?ref=br_rs

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.