Blazon Stone - Hymns of Triumph and Death

Blazon Stone - Iron Fist Of Rock (new song 2019)

ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ

‘’Ήτανε μια φορά και ένα καιρό’’. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα τα παραμύθια, όλες οι ιστορίες, ίσως οι πειρατικές ιστορίες, σκοτεινές ή φωτεινές. Αυτή η χιλιοτραγουδισμένη φράση, που έβαλα στην επιμετωπίδα του κειμένου,  μου ήρθε στο μυαλό, όταν έστω και με μικρή καθυστέρηση, άκουσα τον τελευταίο δίσκο των Σουηδών Blazon Stone. Blazon Stone, που περιμέναμε πριν κανά επτάμηνο στην χώρα μας, μαζί με Hammerfall και από λάθη μάλλον δικά τους τελικά δεν ήρθαν. Το ‘’Hymns of Triumph and Death’’ κυκλοφόρησε πριν κάποιες εβδομάδες, από την Stormspell Records και οι τιμητές, όσο δεν πάει, των Running Wild, έριξαν την πέμπτη πειρατική κανονιά τους, μέσα σε αυτήν την δεκαετία που ζουν και αναπνέουν για αυτό.

Από το ‘’Hymns of Triumph and Death’’ παίρνουμε γερές δόσεις metal Γερμανικού ήχου, βλ. Running Wild, απλά τσεκάρετε εξώφυλλο, αλλά όχι μόνο. Καθώς κιθάρες, τύμπανα φορτσάρουν στο intro ‘’Triumph and Death’’, μια αναγνωρίσιμη μελωδία μπαίνει, ‘’Heart Of Stone’’ και καθώς όλοι και όλα εδώ καλπάζουν ή φορτσάρουν αν προτιμάτε καλύτερα, τα ‘’Dance of the Dead’’ και ‘’Iron Fist of Rock’’, ακολουθούν. Καμιά πρωτοτυπία στον ήχο, στο ύφος και στην θεματολογία, αλλά όλα δοσμένα με το μεράκι, την ικανότητα αλλά και την απαραίτητη πώρωση που τους πρέπουν.  Με τα ‘’Blood of the Fallen’’, ‘’Slaves & Masters’’, ‘’Wavebreakers’’ και‘’Howell's Victory’’, να συνεχίζουν τις ασταμάτητες ριπές από riffs και solos, του Emil, κιθάρα αλλά και Cederick, και τις ομοβροντίες του Cederick, τύμπανα – μπάσο, έχουμε και τα εξαιρετικά, εντάξει δεν κάνει την υπέρβαση, φωνητικά του  Erik Forsberg.

Σε όσους σας αρέσουν οι Σουηδοί Blazon Stone και χαλαστήκατε που δεν ήρθαν τον Οκτώβρη, εδώ θα καραγουστάτεται metal σε γερές δόσεις, με ένα δίσκο ‘’Hymns of Triumph and Death’’ που δεν θα λέει να ξεκολλήσει από το player σας.

Copyright 2024. All Right Reserved.