Equilibrium - Renegades

EQUILIBRIUM - Final Tear (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Η ΚΑΚΙΑ Η ΜΕΡΑ…ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Έχει τύχει σε κανέναν να δει ένα εξώφυλλο και να αγοράσει ένα μάπα δίσκο, μόνο γιατί του άρεσε το εξώφυλλο, ή να απορρίψει έναν καλό δίσκο γιατί το εξώφυλλο του έφερε αποστροφή?. Αυτό στην αρνητική του πλευρά έπαθα με το που είδα το εξώφυλλο του έκτου δίσκου των Βαυαρών Equilibrium υπό τον επιθετικό τίτλο ‘’Renegades’’, που κυκλοφορεί ελεύθερο αυτές τις μέρες μέσω της Nuclear Blast. Κυκλοφορεί και σε 2 cd. Με το δεύτερο bonus cd να έχει το ‘’Renegates’’ σε 8bit.

Πάμε να δούμε τα μουσικά του ‘’Renegates’’. Δέκα κομμάτια, το ένα είναι ο εφηβικός μου εφιάλτης, τόσες φορές που το άκουσα ‘’Johnny B’’ από τους The Hooters σε μια αναπάντεχη – παράξενη αν μη τι άλλο διασκευή. Δεν μας χαλάνε αυτά. Αρκεί να μην γίνονται μόνο για να γίνονται, αλλά να έχει κάτι το δικό τους το παλαιό – πασίγνωστο κομμάτι. Και το μουσικό στίγμα των Equilibrium εδώ από τα γνωστά epic folk μονοπάτια έχει την ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί με μοντέρνα αλλά και προοδευτικά στοιχεία, τα οποία βάζουν οι Βαυαροί άκρως προσεκτικά στα κομμάτια του ‘’Renegades’’. Πάντα, τουλάχιστον για μένα αυτό είναι ευπρόσδεκτο και πρόσχαρο, αλλά πάντα για όλους εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Και εδώ σε κομμάτια όπως τα ‘’Renegades - A Lost Generation’’, αν και ξεκινάει πανέμορφα και είναι και ένα εντυπωσιακό official clip, ‘’Tornado’’, ‘’Path Of Destiny’’, να οδηγεί στην τρέλα, ή στο ‘’Kawakaari - The Periphery of the Mind’’, αυτό δεν λειτουργεί καλά. Συν ότι τα φωνητικά εκεί που πάνε να αγριέψουν χαλάνε και κάπως φτιάχνουν όταν ακούγονται, σπανιότερα, καθαρά.  Η διασκευή θα αρέσει σε όσους αρέσει το κλασικό – παλαιό κομμάτι. Και το ‘’Final Tear’’ είναι μια πιο ενδιαφέρουσα και εύηχη στιγμή και ξεχωρίζει.

Οι Equilibrium, χωρίς μέχρι στιγμής να με έχουν κάνει οπαδό τους, μου είχαν αφήσει μια αίσθηση μπάντας που της αρέσει να πρωτοπορεί και να μην πράττει τα ίδια και τα ίδια. Όμως εδώ με το ‘’Renegades’’ μάλλον κάτι στράβωσε. Οκ, μια στραβή είναι μέχρι την επόμενη φορά. Τελικά το άσχημο εξώφυλλο, μας προειδοποίησε.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.