Desolate Shrine - Deliverance from the Godless Void

Η τέταρτη απόχρωση ενός γκρι θανάτου

  Οι Φιλλανδοί deathsters Desolate Shrine στα επτά χρόνια τους πρόλαβαν και μας έδωσαν τρεις γκρίζες αποχρώσεις του θανάτου, με το σκοτεινό γκρίζο death metal τους. Τώρα κυκλοφορούν τον τέταρτο, τρίτο στην σειρά με την Dark Descent Records,  δίσκο τους με τίτλο Deliverance from the Godless Void.

  Ένας μουσικός, που παίζει όλα τα όργανα, LL, και δύο τραγουδιστές RS & ML αποτελούν αυτό το μουσικό σχήμα, με την death ακραία ταυτότητα, την doom απόγνωση και την black απόκοσμη προσωπικότητα.

  Γκρι εξώφυλλο, μες την καταχνιά, όπως και στους άλλους τρεις δίσκους τους, με χέρια που είναι έτοιμα να διαδώσουν το επιθανάτιο μήνυμα των Desolate Shrine. Αυτού του ‘’έρημου ιερού’’ που θέλει με τις νότες και τα μισανθρωπικά του λόγια να απελευθερώσει ή να αποβάλει, τα περιττά συναισθήματα, δίνοντας σάρκα και οστά σε σκοτεινά γεμάτα στάχτη τοπία.

  Έτσι το ταξίδι στον τόπο με τις στάχτες διαρκεί μόλις και μετά βίας μία ώρα, και έχει οκτώ στάσεις. Οκτώ κομμάτια. Το εισιτήριο όμως δεν γράφει μέρα και ώρα επιστροφής. Ξεκινάμε λοιπόν με το χαοτικό, όλα έτσι είναι, The Primordial One. Απόγνωση, μισανθρωπισμός, αίσθηση πνιγηρής δυσοσμίας και εγκλεισμού σε κλειστοφοβικές κατακόμβες, καθώς τα The Lord Of The Three Realms και Unmasked Of The Face Of False, κομματάρα απίστευτη προελαύνουν, και αλλοίμονο σε όποιον βρουν να φορά την συνήθη μάσκα της υποκρισίας. Αργοί  και βασανιστικοί οι ρυθμοί, άγρια και τρομαχτικά τα φωνητικά, βάζουν αναπάντητα και βασανιστικά ερωτήματα καθώς έρχονται The Waters Of Man, σε πιο ισοπεδωτικό τέμπο, και The Graeae με δυσνόητους ήχους και μια μελωδία που θα ζεστάνει για λίγο, θα στοιχειώσει για πολύ. Demonic Evocation Prayer προσευχή και εξέγερση σε καταιγιστικούς ήχους και μια ακουστική παύση στο μέσον. The Silent Star, …of Hell και εδώ είναι οι δυο τελευταίες στάσεις, η πνιγηρή  black αίσθηση της πρώτης συμπληρώνεται από την μελωδική doom/death δυναμική της άλλης, καθώς αυτό το ταξίδι εσωτερικής  μετανάστευσης στα εσώψυχα τελειώνει...

  ...η διαμονή όμως μοιάζει ατέρμονη.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.