Ironflame - Lightning Strikes the Crown

Καινούριο σχήμα…παλιό power

  Από το μακρινό Ohio μας έρχονται οι Ironflame, μια καινούρια μουσική γνωριμία, να μας δώσουν με το Αμερικάνικο power metal τους αυτήν την ‘’σιδερένια φλόγα’’ που μας υπόσχεται με εμφατικό τρόπο το όνομα τους.

  Και χρησιμοποιώ τον πληθυντικό αριθμό καθαρά από συνήθεια, καθώς οι Ironflame είναι μόλις ένα άτομο. Ο πολυοργανίστας και τραγουδιάρης τους ταυτόχρονα Andrew D'Cagna, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του κάμποσες αντίστοιχες, όχι ιδιαίτερα γνωστές, και σε διάφορα metal ιδιώματα, Αμερικάνικες μπάντες…πολυπράγμων ο τύπος.

 Με καλλιτεχνικό όχημα τους Ironflame τώρα κυκλοφορεί, ανεξάρτητα, το πρώτο δίσκο τους με τίτλο Lightning Strikes the Crown. Σε digital μορφή, και σε 150 μόλις αντίτυπα βινυλίων, έχοντας σαν bonus το cd.

  Εντυπωσιακό εξώφυλλο, μήπως το φιλοτέχνησε ο ίδιος, σε κάνει να το χαζεύεις αρκετή ώρα, για τις πολλές λεπτομέρειες που έχει. Και κάπως έτσι ξεκινά η ακρόαση. Στα κάτι λιγότερο από σαράντα λεπτά του Lightning Strikes the Crown, τυπικό, καλογραμμένο και καλοπαιγμένο, και αρκετά εύηχο Αμερικάνικο power metal. Βασισμένο στην πολύ καλή κιθαριστική δουλειά, και σε κουπλέ – ρεφρέν που φιλοδοξούν να αρέσουν στον κάθε φίλο του ήχου, και να μένουν στο μυαλό του από την πρώτη κιόλας ακρόαση.

  Και το καταφέρνουν με κομμάτια όπως τα Firestorm, Marching On, που βάζουν με τα riffs τα solos και τις φωνητικές μελωδίες τους, εύκολα γκολ με το καλημέρα. Αλλά και τα  Heavy Metal Warriors, Eternal Night, που εδώ πάμε προς το speed ελαφρώς, και με σημεία που θυμίζουν αρκετά παλιούς Iced Earth.

  Δεν ξέρω αν αυτό το power σχήμα ή πρότζεκτ, των Ironflame, το διατηρήσει ο Andrew D’Cagna’, πάντως το  Lightning Strikes the Crown είναι ένα πολύ καλό δείγμα, και η ακρόαση του πάρα πολύ ευχάριστη.

Copyright 2024. All Right Reserved.