Nekhrah - Cosmic Apostasy

Nekhrah - Foredoomed

ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ DEATH METAL ΕΝΩΣΗ

Η Κύπρος και τα αδέλφια μας οι Κύπριοι έχουν εδώ και χρόνια πάρει μπρος στο θέμα metal και metal σχήματα. Με τους heavy metal Θεούς Solitary Sabred, και τους epic metal γίγαντες Arrayan Path, μεταξύ δεκάδων άλλων καλών σχημάτων. Τώρα θα μιλήσουμε για ένα death metal σχήμα τους Nekhrah.  Δημιουργήθηκαν το 2011 με το όνομα Impalement. Το 2015 άλλαξαν το όνομα τους σε Nekhrath και τον Σεπτέμβρη του 2017 κυκλοφόρησαν, ανεξάρτητα, το ντεμπούτο full length με τον τίτλο ‘’Cosmic Apostasy’’. Και με μια σημαντική χρονική απόσταση, απολογούμαι για αυτό, έφτασε και στα δικά μου αυτιά.

Πατάω το, για σχεδόν δυο χρόνια, καθυστερημένο play και μια μελωδική, μυστηριακή death metal εισαγωγή ‘’Acheron’’ με καλωσορίζει, και με πάει σε πιο γρήγορα, αλλά και μελωδικά μονοπάτια. Μέσα στα λιγότερο από τριάντα λεπτά διάρκειας του ‘’Cosmic Apostasy’’, παρατηρούμε την προσπάθεια των παιδιών από την Λευκωσία, να ισορροπήσουν πάνω σε death σκοτεινές  μελωδίες, ‘’Cosmic Apostasy’’, όπως και το τελευταίο ‘’Let There Be Nothing’’ αλλά και σε πιο thrash/death, ‘’Closed Casket Funeral’’, ‘’Face Of Pain’’ και σε groove μονοπάτια, ‘’Foredoomed’’, ‘’Act Of Troth’’, ‘’Nekhrotise’’, ψάχνοντας την δική τους μουσική κατεύθυνση, μια δική τους μουσική ταυτότητα. Έχουν στα θετικά την καλή παραγωγή του ‘’Cosmic Apostasy’’. Αλλά και τα πολύ καλά brutal φωνητικά, που είναι αυτά που πρέπουν σε αυτόν τον ήχο.

Καλή προσπάθεια των Nekhrah στην πρώτη τους δουλειά ‘’Cosmic Apostasy’’. Λίγη δουλειά, αν κάνουν στο sonwriting βρίσκοντας την δική τους μουσική ταυτότητα και αναμένουμε αρκετά ωραία πράμματα από αυτούς στο κοντινό μέλλον.

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.