Sarke - Viige Urh

Sarke - Jutul [Official Lyric Video]

Λευκή thrash λατρεία, black μαύρη καταχνιά

Τον Nocturno Culto  τον γνωρίζουμε  από τους Darkthrone, και από το μικρό του πέρασμα από τους Satyricon. Εδώ, από το 2008, εκεί στα μέρη του, στην Νορβηγία έφτιαξε μαζί με τον  Sarke κατά κόσμον Thomas Berglie, μπάσο, songwriting, τους Sarke για να δημιουργούν και να γουστάρουν πάνω στον black/thrash ήχο. Τώρα μαζί με την υπόλοιπη παρέα τους που με τον καιρό προστέθηκε: Steinar Gundersen, κιθδίσκο άρα και songwriting, Terje Kråbøl, ντραμς, και Anders Hunstad, πλήκτρα και songwriting, κυκλοφορούν τον πέμπτο δίσκο τους με τίτλο Viige Urh. Κυκλοφορεί από την Indie Recordings.

  Το λιτό art work φιλοτεχνημένο από τον Terje Johnsen, πάνω σε λευκό φόντο με καλωσορίζει σε ένα τριανταπεντάλεπτο thrash τοπικών καταιγίδων μέσα σε ένα black καταχνιασμένο και γεμάτο με black σύννεφα ηχητικό φόντο, με rock ‘n’ roll ηλιαχτίδες να σπάνε την καταχνιά. Κάπως έτσι περιγράφεται το Viige Urh, και στα οκτώ κομμάτια του. Οκτώ συνθέσεις που πότε τρέχουν στα μαύρα σύννεφα και τα διαλύουν με μανία, και πότε έρπονται στο γεμάτο λάσπες και στάχτες έδαφος, με αργό και μελωδικό τέμπο. Οι συνθέσεις φέρνουν  στο νου παλιούς Celtic Frost,, αλλά και σε σημεία Triptykon τωρινών χρόνων. Viige Urh με το thrashαριστό ήχο, τα πνιχτά και καθαρά φωνητικά του Nocturno Culto. Αυτό κάνει σε όλη την διάρκεια.  Dagger Entombed με το έρποντα ρυθμό, και το άφταστο solo. Age Of Sail με την Celtic Frost μυρωδιά, παντού την συναντάς, απλά εδώ να είναι διάχυτη. Upir με την τρομερή μπασογραμμή να διαπερνά, το γρασαριστό riff. Jutul με ήρεμα πλήκτρα, το αργόσυρτο τέμπο και την μελωδική φωνητική παρέμβαση της Lena Fløitmoen.  Punishment to Confessions, και να σου πάλι οι Celtic Frost, λες και το ολόγραμμα τους δεν υπάρχει σε όλες τις νότες και τα λόγια του Viige Urh. Υπέροχο και το σόλο που υποβόσκει από την πνιχτή φωνή. Knifehall, και πάμε σε πιο thrash/black καταστάσεις, που συνεχίζονται και στο τερματικό Evolution and Fate.

  Οι Νορβηγοί Sarke μας δίνουν με το πέμπτο τους δίσκο Viige Urh  ένα δίσκο άρτια δουλεμένο σε συνθέσεις ενορχήστρωση παίξιμο και παραγωγή. Ένα δίσκο που κάθε φορά που τον ακούω ανακαλύπτω και κάτι ακόμα, που κάνει την ακρόαση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Προτείνεται άφοβα.

Copyright 2024. All Right Reserved.