Sick Of It All - WAKE THE SLEEPING DRAGON!

SICK OF IT ALL - Wake The Sleeping Dragon (Lyric Video)

ΜΗΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΤΕ

Οι hardcore θρύλοι της Νέας Υόρκης, Sick Of It All έφτασαν αισίως στον δωδέκατο studio album τους με τον ευφάνταστο τίτλο ‘’Wake The Sleeping Dragon’’. Κυκλοφορεί ελεύθερο, να προσέχετε, από την Century Media Records σε διάφορες εκδόσεις cd και βυνυλίου.

Από το 1986 υπάρχουν και για να είμεθα δίκαιοι και σωστοί, πολύς κόσμος τους ακολουθεί και τους στηρίζει. Ο Lou Koller τραγουδάει. Ο Pete Koller στην κιθάρα και βοηθάει και στις φωνές. Ο Armand Majidi στα τύμπανα. Αυτοί οι τρείς από την αρχή στην μπάντα, ο Armand Majidi, με μικρό διάλειμμα. Και ο από το 1992 μπασίστας Craig Setari. Αυτοί οι τέσσερις τύποι είναι οι Sick Of It All.

Δέκα επτά κομμάτια, μικρής διάρκειας, μεγάλης ενέργειας, δυνατης οργής, ατέρμονου μίσους, αδιάκοπης διασκέδασης, αλλά και μελωδικής ευαισθησίας σε σημεία. Τα φωνητικά, οργισμένα και καθαρά ευ ακουστά. Κιθάρες κάπου βάζουν τα δυνατά τους σολάροντας ωραία, αλλού γκρουβάρουν. Τύμπανα, μπάσο κρατούν τη  ένταση και τον ρυθμό αμείωτο και όλοι μαζί ανεβάζουν αδρεναλίνη και μια χαλαρή ευθυμία. Οι συνθέσεις από την άλλη δεν φαίνονται να τους πολύ άγχωσαν. Και γιατί άλλωστε. Έχουμε βγάλει ένα μουσικό μοτίβο και Διάολε θα τα βγάλει τα λεφτά του.  Οι στίχοι φλερτάρουν με την κοινωνικοπολιτική φιλολογία και  από μόνοι τους βγάζουν κάποιο νόημα. Και τίτλοι σαν τα: ‘’That Crazy White Boy Shit ‘’, ‘’Robert Moses Was A Racist’’, ‘’Beef Between Vegans’’, ‘’Bad Hombres’’, κακά άγόρια? ‘’Work The System’’ και The New Slavery, βάζουν μαζί με τα λόγια μια ανάλαφρη, αλλά ελεύθερη έκφραση τους, μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει.

Κομμάτια που ξεχώρισα? Εντάξει μην το παρά τραβάμε. Πάντως στις όσες, λίγες ομολογώ ακροάσεις, άσχημα δεν πέρασα. Και αυτό, μαζί με τους στίχους προσθέτει στην εικόνα που αποκόμισα, άρα και στην τελική βαθμολογία, θετικά. Και φυσικά όσοι γουστάρετε αυτά, μια χαρά και ακόμα καλύτερα θα περάσετε ακούγοντας το ‘’Wake The Sleeping Dragon’’ των Sick Of It All.

Ααα παιδιά προσοχή με τον δράκο. Επειδή είδαμε το Hobbit, δεν τον ξυπνάμε έτσι στα κουτουρού. Δεν έχουμε όλοι το μέγα φάρδος του Bilbo Baggins.

Copyright 2024. All Right Reserved.