GosT - Valediction

GOST - Ligature Marks (OFFICIAL VIDEO)

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Μην μπερδεύετε τους Gost, με τα γνωστά φαντασματάκια, που πήγαν και αυτοί οι Ghostbusters, και τον Πάπα τραγουδιάρη τους. Έχουν και διαφορετική ορθογραφία, αλλά κυρίως διαφορετική κοσμοθεωρία. Οι GosT παίζουν black, noise, βάλτε και synthwave, και πολλά άλλα μέσα στον τρόπο που ακούγονται. Βάζοντας και την art pop και τα gothic μέσα στον ήχο τους με The Cure και Depeche Mode ψήγματα μέσα σε αυτόν. Τώρα κυκλοφορούν νέο δίσκο με την Century Media Records, στην οποία υπέγραψαν την περασμένη χρονιά, που τιτλοφορείται ‘’Valediction’’.

Και στα δέκα κομμάτια του ‘’Valediction’’ ακούγεται σαν ένα καλά οργανωμένο χάος που όμως δεν λειτουργεί και πολύ καλά, καθώς μπερδεύει τον ακροατή πηγαίνοντας από black/noise σε synthwave και art pop,  θα πρόσθετα εγώ ήχους.  Αντιθέτως ακούγονται αρκετά καλύτερα τα φωνητικά, που εναλλάσσονται πιο εύστοχα ως καθαρά βάζοντας μια διαφορετική διάσταση στο σύνολο, αλλά και ως brutal φωνητικά, πιο μικρή εμφάνιση,  λειτουργώντας πολύ καλύτερα. ‘’Relentless Passing’’, ‘’Wrapped In Wax’’, με ενδιαφέρουσες αλλαγές και καμπάνες να βαρούν, ‘’Dreadfully Pious’’, με Depeche Mode vibes, ’’Timeless Turmoil’’, εδώ θυμίζουν και παλιούς Cradle Of Filth, ‘’Bloody Roses’’, goth/pop για ανάλογου αισθητικής μπαράκια, ‘’The Call Of The Faithful (Faithless)’’ και ‘’She Lives In Red Light (Devine)’’, Paradise Lost μεσαίας εποχής, άρα βλ. την παραπάνω επιρροή, ‘’Ligature Marks’’ και ‘’Push’’, να και οι The Cure και το τελευταίο ηλεκτρικό synthwave ‘’Severance’’, είναι τα κομμάτια του δίσκου.

Εντάξει τσεκάρεται όσοι ψήνεστε από τέτοια, το  ‘’Valediction’’ των GosT και αν σας αρέσει, όλα καλά. Όσο για μένα, μάλλον το φτυάρι στο εξώφυλλο είναι προφητικό.

Copyright 2024. All Right Reserved.