Belzebubs - Blackened Call

BELZEBUBS - Blackened Call (OFFICIAL VIDEO)

ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ

Κάπου στον παγωμένο βορρά οι  Belzebubs κάνουν την πρώτη  τους εμφάνιση, βγάζουν την πρώτη παγωμένη τους ανάσα με την κυκλοφορία του two track single ‘’Blackened Call’’. Προπομπός κυκλοφορίας αρχές του επόμενου έτους. Το οποίο κυκλοφορεί από την Century Media Records. Καθόλου άσχημη αρχή από τους  Belzebubs, που με την Century Media Records όπως αυτή μας πληροφορεί έχουν υπογράψει συμβόλαιο για τρία ολόκληρα full length.

Παίζουν μελωδικό death metal με πολλές black metal αναφορές. Με ιδιαίτερα growl φωνητικά, αιχμηρά σιδηροδρομικά solos, και κάποια σημεία προοδευτικού προσανατολισμού. Πολλά συστατικά για δυο κομμάτια συνολικής διάρκειας, κάτι λιγότερο από εννιά λεπτά.

Το εξώφυλλο μοιάζει με κυνήγι μαγισσών των Μεσαίωνα, μέσα σε παγωμένο στοιχειωμένο δάσος. Αυτήν την αίσθηση, αυτήν την ατμόσφαιρα θέλουν να μας δώσουν οι Σκανδιναβοί δημιουργοί.

Πρώτο κομμάτι το ‘’Blackened Call’’ που χαώδης ήχοι κυριαρχούν και φωνές βορβορώδης και τρομαχτικές στα κάτι λιγότερο από τα τέσσερα λεπτά που διαρκεί.

Δεύτερο κομμάτι, και εντελώς διαφορετικής αισθητικής, το ορχηστρικό βασισμένο σε πλήκτρα ‘’Maleficarum - The Veil of the Moon Queen Part I’’. Αυτό και αν μοιάζει στοιχειωμένο με τον τρόπο που αναπτύσσεται η μελωδία μπαίνοντας βίαια στα σωθικά του κάθε ανυποψίαστου ακροατή, καθώς κορυφώσεις της μελωδίας σκάνε ξαφνικά και αναπάντεχα παγώνοντας το αίμα.

Πραγματικά το single ‘’Blackened Call’’ των Belzebubs έρχεται σαν μια παγωμένη ανάσα από τον βορρά. Και θέλω να δω τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον με την φροντίδα μιας μεγάλης εταιρίας, αλλά και με την φανερή τους θέληση να μείνουν για πολύ και να μας δώσουν τα δικά τους δημιουργήματα.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.