SONS OF APOLLO - Live with the Plovdiv Psychotic Symphony

SONS OF APOLLO - Labyrinth (Live at the Roman Amphitheatre in Plovdiv 2018)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Οι Sons Of Apollo, super group: Mike Portnoy τύμπανα (ex - Dream Theater…να γράψω και τα άλλα?). Jeff Scott Soto φωνή (…έχει τραγουδήσει ΠΑΝΤΟΥ). Derek Sherinian πλήκτρα (ex - Dream Theater…και μέχρι και στον Billy Idol και φυσικά στο δικό του project). Bablefoot κιθάρα (…να πω κάτι άλλο από ex - Guns ‘n’ Roses?...ας βάλουμε και ότι πρόσφατα μπήκε στους Asia). Billy Sheehan μπάσο (Mr Big κ.α.). Το 2017 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο full length τους με τον τίτλο ‘’Psychotic Symphony’’. Και τώρα, ηχογραφημένο – κινηματογραφημένο στο Roman Amphitheatre στο Plovdiv στην Βουλγαρία τον September 2018. Το κυκλοφορούν καταρχήν σε 3cd τον live δίσκο ‘’Live with the Plovdiv Psychotic Symphony’’. Αναμένονται τα dvd – blueray. Κυκλοφορεί φυσικά από την Inside Out Music.

Είκοσι τέσσερα tracks, με αρκετούς αυτοσχεδιασμούς, σε κιθάρα, πλήκτρα, τύμπανα, σιγά μην έχανε, και μπάσο. Και στο δεύτερο σετ με ορχήστρα. Αλλά και με τα παιχνιδάκια του Soto με τους κατά το ήμισυ, όπως λέει, συμπατριώτες του, οι οποίοι ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό. Soto που κάνει εκπληκτικά πράμματα με την φωνή του και στα του ντεμπούτο τους, ‘’God of the Sun’’, τι κομματάρα, ‘’Signs Of The Time’’, ‘’Lost In Oblivion, ‘’Alive’’, ‘’Opus Maximus’’, ‘’Labyrinth’’, ‘’Coming Home’’ που το κλείνουν μαζί με το κοινό τους. Αλλά και σε διασκευές που βάζουν στο set – list. Όπως ‘’Just Let Me Breath’’, ‘’Hells Kitchen’’ και ‘’Lines In The Sand’’  Dream Theater φυσικά. ‘’Save Me’’, σε πιάνουν δάκρυα με το πόσο τέλεια το λέει, των Queen. Μαγεία! Κάπως έτσι και το ‘’Show Must Go On’’ των ιδίων. ‘’Kashmir’’ των Led Zeppelin. ‘’Gates Of Babylon’’ Rainbow. ‘’Dream On’’ Aerosmith και απογειώθηκα καθώς το άκουγα. ''Diary Of A Madman’’ Ozzy και εδώ κάπως χαλάστηκα. Μάλλον δεν του πάει. Αλλά ήρθε το ‘’Comfortably Number’’ των Pink Floyd και ξανά απογειώθηκα. Μαγεία και εδώ.  Και προς το τέλος το ‘’And the Cradle Will Rock’’ των Van Halen  Μες τις ομορφιές μπήκε και μια rock/metal εκδοχή του ‘’The Pink Panther Theme’’ του Henry Mancini. Δεν πολύ έπιασα τον λόγο, αλλά οκ. Ο κόσμος εκεί το κατά χάρηκε.

Η ακρόαση του Live with the Plovdiv Psychotic Symphony λειτουργεί άκρως διασκεδαστικά, αλλά και συγκινητικά, σε στιγμές. Έτσι αναμένουμε τα  dvd – blueray. Αλλά κατά βάσιν αναμένουμε από τους Sons Of Apollo δίσκο με νέα εμπνευσμένα κομμάτια.

Copyright 2024. All Right Reserved.