Immortal - Northern Chaos Gods

IMMORTAL - Northern Chaos Gods (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

Ξανά, εννιά χρόνια μετά το πετυχημένο και πολύ καλό ‘’All Shall Fall’’ οι Immortal, το θρυλικό black metal σχήμα από την Νορβηγία, μας δίνουν το ένατο ανοσιούργημα τους, μέσω της Nuclear Blast με τον επιβλητικό τίτλο ‘’Northern Chaos Gods’’.

Ο ‘’Demonaz’’ Doom Occulta κατά κόσμον Harald Nævdal κάνει σχεδόν τα πάντα, φωνή – κιθάρες – σύνθεση – λόγια. Σχεδόν γιατί υπάρχει δίπλα του το έτερον κλασικό μέλος ‘’Horgh’’, είναι και στους Hypocrisy στα τύμπανα. Και αναφέρω τους Hypocrisy γιατί συν επικουρικά  στο μπάσο είναι ο Peter Tägtgren. Φαντάζομαι καταλάβατε ποιων. Κάνει και την παραγωγή. Εδώ έχουμε δύο απώλειες:  Abbath κλασική φωνή και μούρη των Immortal και τον Apollyon (Aura Noir, Lamented Souls) που κρατούσε το μπάσο στο ‘’ All Shall Fall’’. Άρα μεγάλη η απορία και η αγωνία για το πώς θα ακούγονται και θα φαίνονται οι Immortal του 2018. To καράblack εξώφυλλο φιλοτεχνημένο από την Jannicke Wiese-Hansen που το έχει ξανά κάνει και με τους ίδιους αλλά και με πολλές ακόμα αντίστοιχες black metal μπάντες.

Από το εναρκτήριο ‘’Northern Chaos Gods’’ καταλαβαίνω ότι έχουμε να κάνουμε με τους Immortal και μάλιστα με τους Immortal του Demonaz. Καταιγιστικοί ρυθμοί, χαώδη φωνητικά και μια μαύρη Χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Και όλα μαζί φέρουν στο νου έντονα το all time classic ‘’At The Heart Of Winter’’ . Χωρίς ανάσα συνεχίζουν με το ‘’Into Battle Ride’’. Και για ακόμα μια φορά ο Demonaz μπαίνει στα παπούτσια του Abbath στην φωνή, και όπως έκανε παλιά πιάνει και την κιθάρα, κάνοντας καταπληκτική δουλειά, φέρνοντας στοιχεία παλαιών από τα παλιά των Immortal Όλα δείχνουν μια μπάντα που πήγε προς τα κάτω και επανήλθε πιο επιβλητική, επαναφέροντας τα παλιά της όπλα ανανεωμένα. Έτσι πάμε σε κομμάτια όπως τα ‘’Gates Of Blashyrkh’’ με την παγωμένη ατμόσφαιρα και τα τρομερά riffs. Τα ‘’Crim And Dark’’,  ‘’Called To Ice’’ και  “Where Mountains Rise’’, με τρομερές εναλλαγές riffs και μια χρονομηχανή να γυρνά τα πάντα πίσω στα παγωμένα 90ς. Και έτσι έχουμε και την ατμοσφαιρική, πάντα πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, πλευρά των Immortal με το “Blacker of Worlds” γεμάτο με Bathory στοιχεία. Αλλά ατμοσφαιρικό, northern way, γιομάτο σκοτεινιά είναι και το τερματικό ‘’Mighty Ravendark.

Το ‘’Northern Chaos Gods’’ είναι ένα καινούριο βήμα, ένα ξανά ξεκίνημα για τους Immortal. Και είναι γεμάτο από την παγωμένη – σκοτεινή ατμόσφαιρα μαζί με τις ικανότητες του παρελθόντος, αλλά και την ζωντάνια και την ενέργεια καθώς και την διάθεση αντίθεσης σε όλα, που έχει μια φρέσκια black metal μπάντα. Άρα προτείνεται άφοβα σε όλους τους δικούς τους καθώς και του Νορβηγικού black metal που βάζει τα καλά του, τα εφηβικά καλά του με τέτοιους δίσκους.  

Copyright 2024. All Right Reserved.