NERGARD - "Memorial For A Wish" 2018 Deluxe Edition

Nergard - Hell On Earth

ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ NEGARD

Οι Negard είναι μια μουσική κολεκτίβα, από την Νορβηγία, που έχει τις βάσεις της στον μουσικό, κιθαρίστα, πληκτρά, συνθέτη, στιχουργό, παραγωγό Andreas Negard. Το 2013 είχε δημιουργήσει το ‘’Memorial For The Wish’’ και αυτές τις μέρες το ξανακυκλοφορεί, αφού πρώτα το ξανά επεξεργάστηκε σε όλες του τις δομές. Συνθέσεις, στίχους, ενορχήστρωση, παραγωγή, και πια ρετουσαρισμένο και πιο φρέσκο βλέπει το φως του ήλιου μέσω της Battlegod Production.

Μαζί με τον Andreas Negard, διάφοροι μουσικοί και τραγουδιστές, και έτσι από τα μέσα του 2017 ξανά δούλεψαν τα κομμάτια του ‘’Memorial For The Wish’’, προσδοκώντας προφανώς σε ένα καλύτερο, από πλευράς παραγωγής? ήχου? απόδοσης των μουσικών? ίσως και σε μια καλύτερη μορφή των κομματιών? Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί προφανώς δεν έχω καμιά άποψη για την πρωτότυπη μορφή τους του 2013, και έτσι το όλο αυτό το αντιμετωπίζω σαν ακροατής σαν κάτι το καινούριο, το φρέσκο.

Παρατηρώντας τα track list του 13 και του 18 βλέπω ότι κάποια κομμάτια διατηρήθηκαν ως έχουν, απλά άλλαξαν στην σειρά τους, και υπάρχουν και κάποιες αλλαγές σε κομμάτια και τίτλους. Προφανώς έχει κάτι αλλάξει και στην ιστορία που εξιστορεί το ‘’Memorial For The Wish’’, καθώς έχουμε ένα concept δίσκο.

Τα εννιά κομμάτια τις 18 edition, θα μπορούσα να τα τοποθετήσω στο Aor, και δεν θα είχα μεγάλο άδικο. Ευκολοάκουστες αλλά και καλοδουλεμένες συνθέσεις και μελωδίες, σε στυλ αργού τέμπο, αλλά και μπαλάντες, που βάζουν τον ακροατή μέσα στην ιστορία που θέλει ο storyteller Andreas Negard να του πει με εξαιρετικά ευχάριστο τρόπο.

‘’Angels’’, ‘’Hell On Earth’’, ‘’A Question Of God‘’ και ‘’Requiem’’ υπάρχουν αυτά και στις δυο βερσιόνς, ξεχωρίζουν σε ένα σύνολο που δεν προορίζεται να αλλάξει τον κόσμο κανενός από εμάς, αλλά απλά να τον συντροφεύσει όποτε του ανοίγουμε την πόρτα και το βάζουμε στην ζωή μας.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.