Aenimus - Dreamcatcher

AENIMUS - Before The Eons (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΔΙΑΦΑΝΗ

Από το San Francisco μας έρχονται οι deathcoreάδες Aenimus, και μας χαρίζουν το νέο τους παράξενο και μέσα στην ομίχλη της μουσικής τους διάφανο, πόνημα τους με τον τίτλο ‘’Dreamcatcher’’. Μέσω της Nuclear Blast Records. Και άντε τώρα να μην σου έρθει στο μυαλό το ομώνυμο αριστούργημα, ομιλώ για το βιβλίο και όχι για την χλιαροτσούτσουνη κινηματογραφική μεταφορά, του τιτανογιγάντιου Stephen King. Χαρήκατε? Καθώς πέρα τον προβοκατόρικο τίτλο και το dreamcatcher εξώφυλλο είναι τουλάχιστον παρεξηγήσιμο. Και εδώ έχουμε ένα θεματικό δίσκο εμπνευσμένο από βιβλία και ταινίες όπως και αυτό, αλλά και ‘’The Sinning’’, ‘’It’’ του μεγάλου, αλλά και ‘’Hannibal’’  και άλλα.

Το progressive death/deathcore που βάζει ακόμα και μελωδικές ενέσεις στα ένδεκα κομμάτια του ‘’Dreamcatcher’’. Ακούστε την παύση στην μέση του ‘’Between Iron And Silver’’ και μετά μια μελωδική ομίχλη να τα κρύβει όλα μέσα στην διάφανη ομορφιά της. Ο Alex Green βάζει τις βορβορώδης φωνές μέχρι στριγκλιές του και αποδίδει τα λόγια και τις μελωδίες ανατριχιαστικά. Τα ‘’The Ritual’’ και ‘’The Dark Triad’’ τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για αυτό. O Seth Stone βάζει όγκο με το μπάσο και τις πιο μελωδικές φωνούλες. Τύμπανα, Cody Pulliam, δείχνουν την δύναμη τους και στο ‘’The Overlook’’ κάπως το παρακάνουν με ευχάριστες συνέπειες. Κιθάρες και από τον Sean Swafford, βάζει και δεύτερες φωνές και από Jordan Rush κάνουν τις μελωδίες από deathcore σε μελωδικές κιθαριστικές αγαπητές φλυαρίες. ‘’Eternal’’, ‘’Caretaker’’,  αλλά και απλά παντού στο ‘’Dreamcatcher’’. Και στο ομώνυμο, μάλλον πιο μελωδικό. ορχηστρικό και τερματικό κομμάτι, αλλά και σε ολάκερο τον δίσκο. Τσεκάρετε και το ωραίο βίντεο για το ‘’Before The Eons’’.

Ωραίο και αναπάντεχα όμορφο άκουσμα, το ‘’Dreamcatcher’’ των Aenimus. Τσεκάρετε αυτήν την ‘’Ονειροπαγίδα’’, παράξενη, μέσα στην ομίχλη διάφανη και σίγουρα δεν θα χάσετε.

Copyright 2024. All Right Reserved.