Mystifier - Protogoni Mavri Magiki Dynasteia

The Six Towers of Belial's Path (official track premiere)

ΟΝΕΙΡΟ - ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΚΑΦΡΙΛΑ

Οι Βραζιλιάνοι κάφροι, black/death metalllers Mystifier, μας ξανά βάζουν στον μπαρουτοκαπνισμένο κόσμο τους δέκα οκτώ χρόνια μετά, με το πέμπτο full length τους, που κυκλοφορούν μέσω της Season Of Mist, με τον Ελληνικότατο τίτλο ‘’Protogoni Mavri Magiki Dynasteia’’. Σε δυο εκδόσεις 12’’ βυνυλίων, σε cd και σε ψηφιακή μορφή.

Από τις πρώτες εντυπώσεις που σου δίνει, ο γαργαλιστικός, κυρίως για εμάς τίτλος, αλλά και το πάρε να’χεις εξώφυλλο, με ένα τέτοιο φρικιαστικό τοπίο, ότι πρέπει να απολαμβάνεις ξύπνιος και να εύχεσαι να μην βρεθείς ποτέ στον ύπνο σου. Έτσι άμεσα αφουγκράζεσαι την καφρίλα των Βραζιλιάνων. Βάζουμε άμεσα να ακούσουμε το ‘’Protogoni Mavri Magiki Dynasteia’’. Ο δίσκος ξεκινάει γερά γερά με τσαμπουκά με το ομώνυμο κομμάτι που πιάνει από τον γιακά τον ακροατή, που ήταν μάλλον ανήξερος για το που πήγαινε να μπλέξει. Και είναι ένα ωραίο – ακραίο μπλέξιμο αυτό με τους Mystifier και προφανώς σε όσους από εμάς άρεσαν τα προηγούμενα ανοσιουργήματα τους, προφανώς και αυτό θα μας αρέσει. Μια επική εισαγωγή και μετά αργόσυρτο παλαιάς κοπής death metal, με τα ανάλογα κάφρικα φωνητικά, στο ομώνυμο με τα Ελληνικά λόγια να κοσμούν τίτλο και κάποιους στίχους. Μπαίνει με την μία σε ένα κόσμο σαν όνειρο μαγικό, αλλά συνάμα και εφιάλτης και αυτό συνεχίζετε, ανεβάζοντας τους ρυθμούς στο ’’Weighing Heart Ceremony’’. Βάζοντας τα τύμπανα σε ρόλο ταχυπαλμίας. Βγήκε single πριν λίγο καιρό. Εφιάλτης ευχάριστος ή δυσάρεστος μπαίνει στο τούνελ του τρόμου με το ‘’Witching Lycanthropic Moon’’, με μια μελωδία και black δυναμική να συντροφεύει. Πάμε σε πιο black/thrash μονοπάτια στα ‘’Akhenaton (Son Mighty Sun)’’ και ‘’Six Towers of Belial's Path’’. Και όσο πάει οι ρυθμοί και οι παλμοί ανεβαίνουν. Black/death, όπως το έχουμε αγαπήσει στο ‘’Demoler las Torres del Cielo (en nombre del Diablo)’’. Ο  black εφιάλτης ή αυτή η brutal death ονειρική παγίδα, συνεχίζεται αμείωτα με το ‘’Soultrap Sorcery of Vengeance’’.  Έτσι το ‘’(Introcucione d’la Melodia Mortuoria) Thanatopraxy’’ βάζει, μελωδία και την  black αίσθηση σε πρώτο πλάνο.  Και το ‘’Al Nakba (666 Days of War)’’, με πολεμικούς ήχους, να μας πιάνει από τα μούτρα, κλείνοντας άγρια αυτό το εφιαλτικό όνειρο  ‘’Protogoni Mavri Magiki Dynasteia’’.

Αρκετά χρόνια πέρασαν, αλλά άξιζε η προσμονή για νέα μουσική brutal μάζα, από τους Βραζιλιάνους Mystifier. Και με το ‘’Protogoni Mavri Magiki Dynasteia’’ μας την έδωσαν απλόχερα να λερωθούμε από αυτήν, να κοπανηθούμε άγρια  και να το διασκεδάσουμε.

Copyright 2024. All Right Reserved.