Alcest - Spiritual Instinct

ALCEST - Sapphire (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΣ

Οι Alcest, αυτό το ιδιαίτερο, συμπαθέστατο μουσικό δίδυμο από την Γαλλία μας δίνει, μέσω της Nuclear Blast,  το έκτο του καλλιτεχνικό πόνημα, το οποίο τιτλοφορείται ‘’Spiritual Instinct’’. O Stéphane Paut δηλαδή Neiges στην φωνή, στην κιθάρα, στο μπάσο και στα πλήκτρα. Και ο Jean Deflandre, δηλαδή Winterhalter στα τύμπανα.

Ανήκουν σε μια μεγάλη πια, μάλλον στην πιο μεγάλη δισκογραφική του metal σύμπαντος, η οποία αρέσκεται σε radio και ear friendly κυκλοφορίες. Αλλά οι Alcest τραβούν και εδώ στο ‘’Spiritual Instinct’’ τον δικό τους δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο που θα έλεγε και ο ψυχίατρος – συγγραφέας Morgan Scott Peck. Το ταξίδι τους είχε σπουδαίους σταθμούς, όπως το ‘’Écailles de lune’’ του 2010 ή το έξοχο ‘’Kodama’’ του 2016.  Εδώ τώρα, μην έχοντας καθόλου ευτελίσει την μουσική τους ιδιοφυία, έχουν απλουστεύσει λίγο τις ενορχηστρώσεις, δίνοντας ένα όχι εύπεπτο, αλλά εύηχο δίσκο, που η ακρόαση του κυλάει μεν σαν δροσερό νεράκι, αλλά κάθε φορά σου δίνει ζεστή μουσική τροφή. Το “Les Jardins De Minuit’’  ανοίγει βάζοντας τα post rock,  τα art pop, αλλά και τα εναπομείναντα black στοιχεία που σου βάζουν στο μυαλό αμέσως τους Alcest. Με κοινό χαρακτηριστικό τις ατμοσφαιρικές συνθέσεις, τις αιθέριες φωνητικές μελωδίες, το ελαφρώς πειραγμένο τρέμολο στην κιθάρα, τα  ‘’Protection’’, ‘’Sapphire’’,  ‘’L'île des morts’’,  ‘’Le miroir’’, με μεθυστικά πλήκτρα και το φερώνυμο τερματικό  ‘’Spiritual Instinct’’με τον έντονο heavy, black, αλλά και art pop χαρακτήρα, δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο, ένα διαφορετικό χρώμα το καθένα, μέσα από την παλέτα των Alcest.

Οπαδοί και μη του ήχου, αν και αυτοί οι Γάλλοι έχουν και εδώ έναν δικό τους ήχο, σπεύσατε να τσεκάρεται. Κάτι διαφορετικό και όμορφο έχει αυτός ο μουσικός δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.