Bæst - Danse Macabre

BAEST - Ego Te Absolvo (OFFICIAL VIDEO)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ DEATH ΑΠΟ ΔΑΝΙΑ

Οι Baest με το κάπως πιο δύσκολο όνομα και logo από όπως το έγραψα, είναι από την Δανία και παίζουν death metal, old school way, και στα τρία χρόνια τους έχουν ένα demo, ένα ep ‘’Maria Magdalene’’ και τα δυο το 2016. Και τον περασμένο Αύγουστο, αφού πρώτα υπέγραψαν στην Century Media Records, κυκλοφορούν το ντεμπούτο full lengrh τους με τίτλο ‘’Danse Macabre’’. Η θεματολογία που βγαίνει από τα λόγια τους, έχει να κάνει με, θανάσιμες αμαρτίες, με την Αποκάλυψη και άλλα Θρησκευτικά κυρίως θέματα.

Με εξώφυλλο με κάτι από την κόλαση που μας περιμένει ότι και αν πιστεύουμε, μας υποδέχονται, στο κατά τα άλλα φιλόξενο και ευκολόπιοτο ήχο για τους λάτρεις του death metal. Από το πρώτο κομμάτι ‘’Crosswhore’’ ακούγεται αυτό, μαζί με την βοθρώδη φωνή που βάζει την απαραίτητη ακρότητα, κάτι που κάνει και στα οκτώ κομμάτια, στα τριάντα τρία και κάτι λεπτά που διαρκεί το ‘’Danse Macabre’’. Οι Entombed, ‘’Left Hand Path’’ εποχής και οι πρώιμοι Dismember συναντούν την πιο σύγχρονη death εκδοχή των Bloodbath και κάπως έτσι πορεύονται ηχητικά οι Baest. Η Δανία συναντά και τιμά την death metal Σουηδία δηλαδή. Αν και στο death metal των Baest μπαίνει χωρίς δόλο και με αρεστά αποτελέσματα και λίγη groova, κάνοντας και την Δανέζικη τσαχπινιά. Άκου το ‘’Crosswhore’’ για αυτό. Το brutal death ξεχειλίζει στο “Hecatomb και στο “Danse Macabre” αλλά και με ακουστικά μέρη βγαίνουν από την βροχή στην αρχή του κομματιού. Το “Atra Mors” ανεβάζει την ευχαρίστηση της ακρόασης με φοβερές κιθάρες. Ενώ το “Messe Macabre” δεν προσθέτει κάτι, πέρα από το ότι είναι ένα απλά καλό death κομμάτι. Το ορχηστρικό - μελωδικό “Ritual” φτιάχνει διάθεση για το δυναμικό με τα  heavy blast μέρη και τις τρομερές κιθάρες “Vortex” που ακολουθεί. Και έρχεται το τερματικό, , “Ego Te Absolvo” με τα sample του, τα blast beats σε πρώτο ρόλο και την μεγάλη για τους Baest διάρκεια των εξίμηση λεπτών.

Ωραίο, ευκολοάκουστο, με την σωστή διάρκεια των τριάντα τριών λεπτών, που δεν σε κουράζει, με τα old school death νερά του και τις λίγες groove τσαχπινιές, θα κάνει χαρούμενο κάθε death metal οπαδό που απλά θα το βάλει να το ακούσει.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.