Outlaw - Marauders

Outlaw - Tyrants of Ice (OFFICIAL)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ HEAVY METAL ΑΠΌ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ

Οι Φιλανδοί, traditional metallers, από την  Lappeenranta, Outlaw είναι μια φρέσκια μπάντα, αλλά και μια μπάντα παραδοσιακού heavy metal 80s κατάστασης. Μετά από ένα demo με τίτλο ‘’Speed Calls’’ πέρσι, τώρα κυκλοφορούν το πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο ‘’Marauders’’. Το δισκίον κυκλοφορεί εδώ και κάποιες εβδομάδες από την High Roller Records.

Οι Outlaw για την παρασκευή του ‘’Marauders’’ χρησιμοποίησαν αγνά παραδοσιακά υλικά. Κιθάρες που έβγαζαν riffs και solos χιλιοπαιγμένα και χιλιοακουσμένα, αλλά όταν τα βάζεις με τέτοια τέχνη και μεράκι, πάντα αγαπημένα. Τύμπανα που βγάζουν ενέργεια, ρυθμό ακόμα και με δίκασες. Μπάσο που σε βαρούν  οι νότες του κατάστηθα. Και φωνή που είναι και μελωδική και τσιριχτή, όσο πρέπει και τα δυο. Και η φωνή είναι και το πιο σπουδαίο στοιχείο εδώ. Με λίγα λόγια ότι αναμένει και αγαπά και νοσταλγεί να ακούει ο κάθε παλαιός metalhead και ότι αναμένει αγαπά να ακούσει ο νέος metalhead, ο οποίος τραβάει τα μακριά μαλλιά του που δεν το έζησε τότε στα ντουζένια του και θέλει να ζήσει, να βιώσει το μέτσαλ έστω και σήμερα. Ακόμα και το εξώφυλλο, αλλά και ο τίτλος τους δίσκου και οι τίτλοι των κομματιών αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούν.

Από την τυμπανιστική έκρηξη του ‘’Hells Thunder’’, στην αντίστοιχη κιθαριστική του ‘’Marauders’’, στην απίθανη μελωδία που ηχοραγούν οι κιθάρες στο epic ‘’Heroes Of Telemark’’, που σε πηγαίνει στο speedάτο ‘’Tyrant Of Ice’’. Και κάπως έτσι και οι οκτώ δυνατές συνθέσεις του ‘’Marauders’’ κάνουν μια ευχάριστη σαραντάλεπτη ακρόαση.

Με κάτι τέτοιους δίσκους σαν το ‘’Marauders’’ των Φιλανδών Outlaw, πρώτα από όλα περνάμε όμορφα, αλλά και ψυχανεμιζόμαστε ότι το μετσαλ θα ζει αιώνια.

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.