Level Fields - 1104

LEVEL FIELDS - TruthBringer - official lyric video (PURE STEEL RECORDS)

ΠΟΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ 4711?

Διεθνές μουσικό σχήμα, κυρίως από Αμέρικα και Γερμανία, είναι οι Level Fields. Δημιουργούν, εκφράζονται και παίζουν πάνω σε προοδευτικά ηχοτρόπια με power προθέσεις και metal, παραδοσιακές και μοντέρνες, ανάλογα με τα κέφια, αποδόσεις.

Μεγάλο χαρτί και πηγή μεγάλων προσδοκιών ο τραγουδιστής Alan Tecchio, (Hades, Watchtower, Mike LePond's Silent Assassins κ.α.). Μαζί του ο κιθαρίστας, πληκτράς Marco Ahrens, που είναι και στους σπουδαίους Poverty's No Crime. Από αυτούς προέρχεται και είναι και ο ντράμερ Andreas Tegeler. Και ο μπασίστας, από Autumn Hour, Clint Arent.

Το ‘’1104’’ που κυκλοφορεί μέσω της εταιρίας τους Pure Steel Records, είναι η παρθενική τους κυκλοφορία. Και είναι ένα full length σαράντα έξι λεπτών και οκτώ κομματιών, που βάζουν και το progressive και το power, Αμερικάνικης κοπής και το παλαιό metal και αυτό με τις πιο μοντέρνες προεκτάσεις, αλλά και πιο doom στιγμές. Και όλα αυτά μέσα στην ίδια μουσική πρόταση. Και οι επιρροές ακούγονται, Poverty's No Crime,  Hades, περισσότερο, Watchtower, λιγότερο, ευδιάκριτα αλλά όχι τόσο έντονα, καθώς οι Level Fields έχουν από την πρώτη τους δημιουργία, μια ξεκάθαρη μουσική ταυτότητα, που θα ήθελα να δω να εξελίσσεται σε κάθε καινούρια κυκλοφορία τους. ‘’Disowned’’ και αρχίζουμε σιγανά και με προοδευτικό – δυναμικό συναίσθημα και ήχο. Ο Alan Tecchio τραγουδάει - ζωγραφίζει ανεβοκατεβάζοντας τέμπο και οκτάβες με την Θεϊκή φωνή του. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο. ‘’Truth Bringer’’ και εδώ είναι πιο εμφανή τα μοντέρνου metal στοιχεία, όπως και στο   ‘’Womb To Tomb’’. Ενώ στο ‘’Enough’’ κάποια πιο heavy doom στοιχεία το βαραίνουν, σαν και το μακρύ σε διάρκεια ‘’Growing Old’’, το οποίο γίνεται από κάποια στιγμή και μετά ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό.  Το  ‘’Get Over It’’ είναι από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια καθώς στα Watchtower και Hades φαινόμενα προστίθεται και ένα μέρος, ειδικά στα πλήκτρα, που φέρνει σε The Doors. Το  ‘’ReMarquezable’’ είναι η κοινωνική – καλλιτεχνική προσφορά των Watchtower εδώ, καθώς τους θυμίζει πιο έντονα από οποιοδήποτε άλλο. Και όπως και το  ‘’Extra 1104’’ βγάζουν μια εντεχνοthrashίλα που φέρνει στους Watchtower.

Οι Level Fields συνδιάζουν θαυμάσια τις επιρροές τους, με την δική τους μουσική ταυτότητα. Παλαιές μυρωδιές, ποιος θυμάται την 4711? Με καινούριες φρέσκες γεύσεις, βάζοντας και κλασικά και μοντέρνα metal στοιχεία. Έτσι ακούγονται δημιουργικοί πρωτοπόροι, χωρίς να ξενίζουν. Old scholl χωρίς να είναι καρικατούρες παλαιών. Και όλα αυτά στο ντεμπούτο full length τους ‘’1104’’.

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.